Petr Hampl: Jeniny slzy

22.04.2022 15:15 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Jeniny slzy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Čtenáři Cesty z nevolnictví si možná vzpomenou, že tam ukazuji, že správný příslušník nové aristokracie si musí nejen myslet, ale i cítit přesně to, co je od něj požadováno. A že správně porozumět těm požadavkům je klíčovým prvkem výbavy nového aristokrata. A že k tomu patří schopnost být dotčen(a), uražen(a) či citově pohnuta, jakmile narazí na něco nekorektního. Jako princezna na hrášku – urozenost se pozná podle toho, že některé věci nedokážete snášet.

Pokud si někdo tehdy myslel, že jsem přeháněl, tak si to už nemůže myslet po poslední události v USA, kdy se tisková mluvčí Bílého domu rozplakala, když si uvědomila, že na Floridě je nyní zakázáno vyprávět pětiletým dětem o tom, že pohlaví si může každý vybrat nebo vymyslet vlastní, a že je dokonce není povolené ani osahávat! Normálně se rozbulela a přerývaným hlasem vyprávěla sdělovala, jak to poškodí rodiny a komunitu na Floridě. A kolik transgenderových talentů bude navždy ztraceno.

Mluvčí Bílého domu Jen Psaki je 40letá socioložka s téměř 20 lety praxe z různých politických aparátů. Pracovala pro Obamu, pro vedení Demokratické strany a několik let byla generální ředitelkou komunikační agentury. Žádná 20letá naivka, kterou si manažer neziskovky přivedl pro své osobní potěšení (tam by se ten pláč snad dal pochopit). Ukázková, dokonalá a zkušená příslušnice nové aristokracie.

Tak, a teď usušit slzy, a pojďme se pobavit pohledem na zabíjení Rusů. Chcete dnes vidět někoho roztrhaného granátem nebo raději vypichování očí?

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…