Petr Hampl: Úleva, že je to jinde ještě horší než u nás, nemusí vydržet dlouho

17.06.2021 9:01 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Úleva, že je to jinde ještě horší než u nás, nemusí vydržet dlouho
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

V nouzi největší občas potěší, že jinde jsou na tom ještě hůř. Takže když se zděšením přihlížíme likvidaci svobody projevu v českých zemích, je dobré vědět, že na Slovensku je to nesrovnatelně horší. Zejména poté, co byl zřízen speciální soud pro politické kauzy. Asi není těžké si představit, jaké lidské typy takový soud přitahuje, a co se od nich dá čekat. Zatím posledním kouskem je odsouzení zpěváka Jaroslava Pagáče. Jeho trestným činem je používání prastarých slovanských symbolů. Pokud vás zajímají podrobnosti nebo byste chtěli panu Pagáčovi pomoci, doporučuji tuto stránku.

Jaroslav Pagáč nic neukradl, nedopustil se k násilí, nevyzýval k násilí, nezpochybňoval holokaust, a nedopustil se ani ničeho jiného, co by bylo “za čárou”. Je ženatý a má doma maličkého synka. Do vězení má jít na čtyři roky. Pro srovnání – v kauze Plastic People byl nejvyšší udělený trest 18 měsíců.

Jenže ta úleva, že je to jinde ještě horší než u nás, ta nemusí vydržet dlouho. Slovensko je oproti českým zemím pouze napřed. Co vidíme tam, to je nejspíš naše budoucnost.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.