Petr Šáda: Pane primátore, plivl jste na památku více než 300 000 obětí

18.02.2019 11:07

Dopis primátoru Hřibovi k 80. výročí okupace

Petr Šáda: Pane primátore, plivl jste na památku více než 300 000 obětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

Pane primátore hlavního města Prahy!

Svým rozhodnutím o neposkytnutí sálu k připomínce neslavného výročí 8O. let od vzniku Protektorátu Čechy a Morava (německy Protektorat Böhmen und Mähren) jste plivl na památku více než 300 000 občanů bývalého Československa, kteří padli na východní a západní frontě, zahynuli v koncentračních táborech národně socialistického Německa, byli umučeni ve věznicích gestapa nebo skončili na popravištích Velkoněmecké říše.

A ještě pod jakou přihlouplou záminkou. Údajně proto, že Český svaz bojovníků za svobodu vyznamenal JUDr. PhDr. Zdeňka Ondráčka (dále Ondráček), který měl mlátit v roce 1989 rebelující studenty. Vaše znalosti jsou v tomto směru velice chabé, lépe řečeno žádné. Ondráček sloužil v ozbrojených sborech Československa a poté České republiky po roce 1990, a to i ve vyšších funkcích, což znamená, že prošel všemi prověrkami, a tak se nemohl dopustit ničeho, co se mu podsouváte! Ale to Vám nevadí. Hlavně, že se to hodí pro útoky na Český svaz bojovníků za svobodu jako jednu z mála organizací, která připomíná historickou pravdu – okupaci Německem. Ale to se dnes u Vás nenosí. Jen pro osvěžení připomínám jednu z prvních vyhlášek okupační moci psanou, kdyby to nebylo tak tragické, zábavnou češtinou: „Na rozkas Votze jsem převzal veškerou moc. Generál pjechoty Blaskowitz.“ K tomu myslím dalšího komentáře netřeba.

Z pověření rozšířeného Oblastního výboru Oblastní organizace ČSBS Pernštejnsko

JUDr. Petr Šáda
předseda OV a člen Československé obce legionářské

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.