Petra Paroubková: MF Dnes mě chce upálit

13.12.2011 10:30

Reakce na článek v MF Dnes.

Petra Paroubková: MF Dnes mě chce upálit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek s chotí

Asi by bylo dobré napsat – Petru Paroubkovou. Pro upřesnění. Už jednou totiž nynější prominentní redaktor MF Dnes Syrovátka vyzýval k upálení čarodějnice Paroubkové, tenkrát to byla Zuzana. Hlavně ať je to nějaká Paroubková. Proč se k podobným praktikám neuchyluje tento tzv. hlídací pes demokracie u paní Klausové, Nečasové, Sobotkové, Havlové, Schwarzenbergové, Kalouskové, Besserové, Drobilové, Palasové (mám vůbec pokračovat?)???

Odpověď asi nebude tak jednoduchá.

Ale začnu pěkně po pořádku. Více než rok mě jistý vydavatel (dnes můj obchodní partner) přemlouval, ať napíšu knihu o svých zážitcích po boku špičkového politika. Neviděla jsem důvod. V momentě, kdy můj manžel dobrovolně a se ctí odstoupil a tím odešel ze špičkové politiky, jsem cítila potřebu se ze všech těch „zážitků“ vypsat a zbavit se jich. A začít novou etapu života. Kniha tohoto charakteru v Čechách nikdy předtím nevyšla. Navíc jsem dostala velmi lákavou finanční nabídku (kterou jsem veřejně přiznala). Kývla jsem. Kniha byla plná emocí a věcí, které o sobě protagonisté většinou číst nechtěli. Proto např. J. Tvrdík Jiřímu v SMS vyhrožoval, jak mu vše popsané v knize osolí a vrátí tak, aby to pocítila i jeho rodina. Jiní politici se buď raději nevyjadřovali nebo se chovali jako šašci a osočovali mě ze lží (např. M. Hašek). Nikdo tzv. lži nebo pomluvy neprokázal. Někteří novináři knihu označili za „snůšku drbů z třetí ruky“. Chápu, že se někteří zlobili. Napsala jsem o nich velmi jitřící a bohužel pro ně pravdivé věci. Byla jsem také velmi opatrná a vyváženě, tj. slovy stejným počtem, jsem informovala o novinářích, kteří byli dle mého názoru kladnými nebo zápornými hrdiny. Co se týče ostatních protagonistů, v průběhu roku od vydání knihy se téměř vše ukázalo v jasném světle – korupční nekalé praktiky Bárty, slabošství B. Sobotky, propojení Haška s Tvrdíkem, Nečasova přítelkyně, Schwarzenbergova senilita atd. O všem jinými slovy informovala média.

Za knihu jsem inkasovala něco přes 1 mil Kč. Žádnou jinou knihu už nenapíšu a tato jediná byla bestsellerem – co já vím určitě např. v NeoLuxoru na Václavském náměstí. Také se velmi dobře prodávala po internetu. Je jasné, že knihu od Paroubkové se někteří prostě v obchodě koupit styděli, hlavně po tom, co se o ní předem napsalo. Celkem se prodalo zhruba 10 tisíc kusů. Pro závistivce mohu hrdě říct – jsem velmi spokojená.

Manžel během roku napsal knihy tři. U jednoho vydavatele vydal dvě knihy pamětí s příslibem, že mu bude i v budoucnu vydávat jeho politické memoáry. Jakožto bývalý premiér dostal exkluzivní smlouvu na 4 mil. korun. Smlouva se netýká jen nákladu, ale hlavně autorských práv. Zatím se celkem prodalo kolem 43 tisíc kusů obou titulů. Že nefiguroval v žebříčku bestsellerů? Že se knihy prodávají hlavně po internetu? A divíte se vůbec po letech negativní kampaně proti Jiřímu Paroubkovi? Někteří novináři si pletou jablka s hruškami. Všichni jimi dotazovaní používali slova jako „u nás“ (v jejich obchodech), kniha „by zřejmě měla být v žebříčku“ (to neznamená, že tam být musí) apod. Jsem vydavatel – začátečník. Ale jistě vím, že můj partner ve vydavatelství měl největší úspěch v prodeji jisté kuchařky – sto tisíc kusů – prostřednictvím dealerů nebo u jiných titulů přes internet (svůj firemní). Je zřejmé, že tyto tituly se nikdy v žádném žebříčku bestsellerů neobjeví. Vlastně objeví – v tom našem firemním.

Suma sumárum dostali jsme 5 mil. korun. Někdo může hrát na závist, jiný na city. Ale vše je řádný zdaněný výdělek.

Nikdo mě nenačapal na ničem nekalém. Zkrátka a dobře jsem odkryla karty sama a dobrovolně. Může si říkat kdo chce, co chce, ale jsem čistě soukromá osoba. Manželka jednoho z poslanců. Manželka předsedy jedné z mnoha (ne)parlamentních stran. Manželka podle některých zcela bezvýznamného politika. Přesto jsem redakci Týdne poskytla veškeré údaje ohledně koupi mého řeckého domu. Pardon půlky dvojdomu. 2,5 mil. stál dům a stejně tak rekonstrukce se zařízením. Poskytla jsem fotografii před rekonstrukcí, manžel pak fotografii po rekonstrukci. V redakci jsem předložila k nahlédnutí manželovu smlouvu na knihy, fakturu za rekonstrukci domu a v kopii nechala kupní smlouvu (je v řečtině - tak, aby si nemysleli, že si vymýšlím). Tím jsem akci „řecký dům“ považovala za ukončenou. Psal se čtvrtek 8. prosince.



Chyba lávky! Akce teprve začala. V pátek mi kamarád a realitní agent v jedné osobě volal, že na Ithaku (tam mám dům) mají v sobotu přijet dva čeští novináři. Volal mu to manžel jedné Češky ze sousedního ostrova s tím, že přiletí soukromým letadlem. A požádal mého kamaráda, aby jim moji „vilu“ ukázal. Ten se smál, co jsem to tady navykládala, že on mi neprodal vilu, ale půl dvojdomu. Informaci jsme s manželem zveřejnili. Je divné, že bychom někomu stáli za soukromý let, který stojí nejméně 300 tisíc korun. V sobotu na Ithaku opravdu podle mého kamaráda přijeli dva Češi. Vlastně pár. Vyptávali se, sháněli informace. Také si pobyt doslova a do písmene spolu užili. V neděli odjeli trajektem. Tedy ne letadlem. Zajímavé je, že jejich auto mělo diplomatickou značku. Mám jejich fotografie a značku a určitě si v Řecku nechám zjistit, kdo to byl. Zase jsem akci „můj dům“ považovala za ukončenou.

A zase jsem se mýlila. Dnes mi kamarád zavolal s tím, že na ostrov přijela T. Strnadová z MF Dnes (dokonce mi jako "důkaz" poslal e-mailem její vizitku - viz ZDE). Prezentovala se velmi přátelsky, několikrát zdůrazňovala, že přiletěla linkou a že je ze seriózních novin, ne z bulváru. Kamarádovi to bylo trochu divné, ale příběh s Týdnem podrobně neznal. Nadšeně mi sdělil, že sice od něj a notáře pokoutně vylákala moji kupní smlouvu (úřední postup to nebyl, hned jsem se obrátila na právníky). Podle něj je to fajn, protože uvidí, že nelžu. Proč ale tato osoba musela čmuchat po ostrově jako estébák? Proč si smlouvu prostě nevyžádala v redakci Týdne nebo u mě? Myslí si snad, že se dozví něco, co bych já sama nevěděla? Co ji vede ke stalkingu mé osoby? Redakce MF Dnes má peníze na rozhazování? Celý její pobyt i s letem a cestou na ostrov odhaduji minimálně na 50 tisíc.

Prostě budeme honit čarodějnici Paroubkovou! To je ta od Paroubka, tak proč ne?

Ale ptám se, kdo honí prohnilého Vondru a jeho ženu? Kdo honí Topolánka a jeho ženu? Kdo z investigativců si dal práci, aby zjistil, že Topolánek v roce 2009 stejně tak jako Langer letos utrácel desetitisíce EUR za pobyt na jachtách? Když jsem toto s podobnou jinou argumentací dnes večer vychrlila na šéfredaktora MF Dnes, jen mi suše sdělil, že o jachtách neví, protože na ně nejezdí. Tak jen pro zajímavost: Český tisk psal o tom, že si Topolánek pronajal jachtu za 18 tis. korun na týden a trávil na ní jen několik hodin. Nikdo na světě vám jachtu nepronajme na méně než týden za méně než 15 tisíc EUR bez nákladů, to znamená, že je to nejméně 35 tisíc EUR za týden. Kdo honí je? Kdo honí Besserovou kvůli vile jejího muže v USA? Kdo tam jezdí ji šmírovat?

Protože jsem Paroubková, je vše dovoleno. MF Dnes a její Strnadová si myslí, že estébácké praktiky jsou OK. Strnadová chodí po ostrově jako šváb za smradem a myslí si, že je hrdinka. Když jsem vydala knihu o osudech dcer 12 politických vězňů, MF Dnes mlčela. I když její redaktor Komárek nakráčel na křest jako kdyby mu to tam patřilo.

Jak by se panu šéfredaktorovi – ostatně jako jiným novinářům líbilo, kdyby někdo sledoval jejich ženy? Tipuji, že by to dámy vydržely maximálně dva týdny. Co tak zkusit si to? Novináři jsou také osoby veřejně činné. Takže já i jejich ženy jsme na tom stejně. Jen já jsem karty odkryla. Už už po mně chtějí daňové přiznání. Co bude příště? Osvědčení od gynekologa? Můj řecký dům měl pro mě být oázou, útěkem před českou realitou. Strnadová pošpinila i to. Je to stejně nechutné jako Marešova karikatura aktu, při kterém jsme s manželem zplodili dceru. Už se těším na Štrasburk. Tam on – ač se na výlet dle svých slov těší – nepojede. Maximálně za vlastní. A já to vyhraju, už tam totiž na takové prasárny mají precedens. Potratila jsem a početí mé dcery stejně jako celé těhotenství bylo pro mne velmi rozjitřené. Až Marešova žena potratí a nějaký chudák jí další těhotenství nebo potrat namaluje na dveře, uvidíme, jestli se bude smát. Jemu by se smálo akorát pár sousedů. On chtěl, aby se mi smál celý národ. Ale lidi nejsou tak hloupí. A dovoluji si říct, že Strnadová a MF Dnes momentálně dělá stejnou prasárnu. Chce se mi z nich zvracet.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…