Potravinářská komora: Prezident Zeman vždy hájil zájmy domácích potravinářů

25.01.2018 14:49

Vzhledem k dosavadním dlouhodobým kontinuálním aktivitám ve prospěch potravinářského sektoru České republiky podporuje vedení Potravinářské komory ČR znovuzvolení Miloše Zemana do funkce prezidenta ČR.

Potravinářská komora: Prezident Zeman vždy hájil zájmy domácích potravinářů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman se vždy ať už ve funkci premiéra nebo v nynější funkci prezidenta ČR zajímal o problémy potravinářů a zemědělců a pravidelně s nimi diskutuje o situaci a problémech sektoru. I díky aktivitě Miloše Zemana vstoupil v platnost tzv. vinařský zákon zaměřený proti falšování vína a černému trhu s vínem.

„Jako potravináři musíme ocenit také soustavnou podporu českých výrobků ve všech vystoupeních pana prezidenta a jeho apel na spotřebitele, aby byli hrdi na domácí produkci a českým produktům dávali přednost,“ uvedl Miroslav Toman, prezident Potravinářské komory ČR

Prezident Miloš Zeman rovněž trvale podporuje potravináře zejména při svých zahraničních cestách a jednáních, díky nimž čeští, moravští i slezští výrobci potravin a zpracovatelé získali řadu kontaktů, ale i kontraktů na export výrobků, a to i na trzích, na které se vstupuje jen velmi obtížně, jak je Rusko nebo Čína. „Jen díky těmto aktivitám máme jako potravináři umožněn přístup na trhy, které by jinak díky návštěvám svých prezidentů či premiérů obsadili francouzští nebo němečtí výrobci, kteří jsou si plně vědomi obrovské dovozního potenciálu obou jmenovaných zemí,“ doplnil Miroslav Toman.

Při svých diskusích se zahraničními partnery se Miloš Zeman rovněž dlouhodobě snaží o ukončení tzv. ruských sankcí, vyhlášených v srpnu 2014, které výrazně poškodily zejména český mlékárenský sektor a jejich následky ovlivňují toto odvětví dodnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…