Předseda europarlamentu: Kdo nedokáže sladit svobodu a bezpečnost, nedokáže nic

24.11.2015 15:46

“Ti, kdo nedokáží sladit svobodu a bezpečnost, nedokáží nic," připomněl v úvodu včerejšího plenárního zasedání předseda Evropského parlamentu Schulz krédo německého státníka Helmuta Schmidta, jehož pohřbu se dříve v pondělí zúčastnil. "Je třeba zorganizovat bezpečnost, ale nesmíme dopustit, aby byla naše svoboda omezena těmi, kteří nás chtějí zastrašit," uvedl a dodal, že brutální útoky ve Francii před deseti dny cílily také na hodnoty Parlamentu. Poslanci drželi minutu ticha za oběti teroru všude, včetně Mali, Sýrie a Iráku.

Předseda europarlamentu: Kdo nedokáže sladit svobodu a bezpečnost, nedokáže nic
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

Kancléř Helmut Schmidt, který zemřel 10. listopadu, spolu s francouzským prezidentem Valéry Giscard d'Estaingem pracoval na položení základů eura a hospodářské a měnové unie, připomněl Martin Schulz.

Schmidtova "přímočarost, zásadová intelektuální výjimečnost a analytická důslednost byly výjimečné. Německo v těžkých dobách pro vnitřní politiku i globální ekonomiku řídil sebevědomě a bezkonkurenčně," uvedl předseda Parlamentu. Jeho krédo v oblasti boje proti terorismu, upravené z citátu francouzského filozofa Alberta Camuse, bylo "ti, kdo nedokáží sladit svobodu a bezpečnost, nedokáží nic," řekl Martin Schulz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…