Přemysl Votava: „Byla jsem součástí systému…“

18.04.2018 11:56

Gábino díky za ta slova. Českým olympijským výborem (ČOV) budovaný systém sportu, se po slovech Gabriely Koukalové otřásl, cituji její slova: " Byla jsem mladá holka, která byla součástí systému, bála jsem se dávat najevo názor!"

Přemysl Votava: „Byla jsem součástí systému…“
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Ale, aby nebyly obavy o ČOV a jeho představitele, oni to přežijí… jsou přece součástí systému. Žádná rezignace z teplé židle nebude. Oklepou se, vyrobí nějakou jinou hvězdu a zase jim bude dobře… A Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy také potřebuje výsledky, tedy i tu výlohu.

Přesto když slyším ta upřímná slova Gabriely Koukalové, hvězdy první velikosti našeho sportu, je mi smutno. Ta milá a poctivá Gabriela Koukalová byla jen výlohou našeho sportu. Tedy hlavně výlohou ČOV. Díky této výloze se mnohým žilo dobře, byly výlety po celém světě… Kolem Gábiny Koukalové se rodily nové hvězdy i hvězdičky. Tisíce těchto hvězdiček stály ve frontě zájemců o tento sport. Biatlon byl zářící hvězdou našeho sportu. Kde byly hvězdy, byly i zdroje.

Dnes se ty hvězdičky probudily ze svého snu. S nimi nejen jejich rodiče, ale i my příznivci sportu, kteří jsme se radovali z jejich úspěchů… Po slovech Gábiny Koukalové jak se zdá, pro ČOV byla důležitá jen ta výloha. Za to výlohou byly sponzorské dary a příspěvky ze státního rozpočtu. K těmto zdrojům byli přisátí ti mnozí velcí činovníci a další „bafuňáři“ v pozadí. Samotní sportovci, ti byli jen pouhou součástí tohoto systému.

Úspěchy Gabriely Koukalové není nutno vypočítávat. Byla světovou hvězdou, jak ve Světovém poháru v Biatlonu, tak na ZOH. Přivezla dvě stříbrné medaile ze ZOH 2014. Byla také vítězkou Ankety o nejlepšího sportovce ČR za rok 2017. Posledních pět let byla vždy v první desítce této ankety. Dnes tato etapa končí, přednější je její zdraví.

Přesto, Gábino, díky za tu zpověď… Snad pomůže i těm ostatním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla