Přemysl Votava: Naši vlast ovinuly nějaký černý mraky

23.10.2017 17:32

Je po volbách, komentářů jízlivých, jsou plná média. Vzpomenul jsem si dnes na tato výše uvedená Švejkova slova.

Přemysl Votava: Naši vlast ovinuly nějaký černý mraky
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Vždyť ten poslední předvolební týden jsem „hrůzou“ ani nespal z toho, jak dopadnou ty naše volby. Poslední týdny jsme byli strašeni Českou televizí a strnulými výrazy pravicových politiků, co všechno na nás občany, po volbách přijde, …. ?

Čeká nás nový Vítězný únor, přijde návrat komunistů? Snad proto pravověrní voliči, vystrašeni předvolebními průzkumy o vítězství Andreje Babiše,  již zvažovali emigraci z ČR. Také Pražská kavárna bila na poplach, strašila nás Zemanem, Putinem, Orbánem, Kim-Čong-unem (KLDR), Agrofertem,  mávali stále svazky STB. Česká televize (ČT) ukazovala až do omrzení Čapí hnízdo. Také ti Kalouskové, z TOP, ODS, nás krmili hororovými scénáři o povolebním vývoji. Nad naší vlastí se prý stahují černý mraky…

Konečně je po tedy volbách. Čtu noviny, poslouchám ČT.  Jsem z toho přesto celý „zmetený“, kdo vlastně vyhrál ? Piráti, ODS,… nebo ANO? Nebo jsme, jako občané zase zklamali, neposlechli jsme Českou televizi, Kalousky, Hermany, Fialy?

Dívám se na nebe, černé mraky nevidím. Svítí slunce.

Voliči měli svůj rozum, nezklamali. Nedali na mediální doporučení. Volili možná natruc. Proto je tedy celá Česká republika pod vlajkou ANO. Volební triumf. Naopak, nevidím jediný okres, kde by zavlála vlajka ČSSD, ODS, KDU, natož TOP, která měla být tím povolebním pilířem pravicové politiky. Strana,  měla v minulých volbách 26 mandátů, dnes má pouhých 7 poslanců. Do posledních odevzdaných hlasů byla na hranici volitelnosti. TOP bude dnes sedět v parlamentním koutě s ČSSD.

Vedle TOP je právě vládní ČSSD tím dalším na parlamentním dně. ČSSD se zcela odtrhla od levicových voličů. Pracovali na tom „poctivě“ celé čtyři roky. Sobotka se stal pouhým „nosičem vody“ v Bruselu. Byl nerozhodný, dokonce se  stal i směšným. Nestal se tím, kdo by bouchnul do stolu. ČSSD  je dnes zcela na dně, bez vůdců strany, vyklidila bojiště. Následující dny ukáží, zda odmítne i nabízené vládní pozice a vstoupí do opozice, tedy do bezvýznamnosti, bez sociálního (levicového) vlivu na vládní politiku.  

A  nová vláda ?  Ta pod vedením ANO, bude daleko razantnější v obhajobě českých zájmů v EU. Možná, že si vystačí i sama, má na to sílu svých hlasů, byla by to ale velká chyba. Česká republika, přece není jen ANO….  Tedy necítit se ublíženým a nejitřit staré rány. To se týká, jak ČSSD, KDU, tak i ostatních stran. ANO jim podalo ruku ke spolupráci…

EU musí vidět silnou Českou republiku, se státotvornou opozicí. Opozice nesmí jít cílnou politikou  destrukce, politikou nenávisti. To není cesta k úspěchu České republiky ve světě. Voliči rozhodli, respektujme proto jejich vůli. Rozežeňme ty černý mraky !!

Přemysl Votava
(nár.soc.)  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…