Přemysl Votava: Nevěšte nám „bulíky“ na nos

01.12.2017 15:34

Nestalo se to ani v daleké cizině, ani při vyhlašování výsledků hasičské tomboly na nějaké vesnické tancovačce. Ten příběh je přesto, jak z filmové komedie. Udál se totiž v Česku, při vyhlašování výsledků prestižní pěvecké soutěže Český slavík. Sledovaly ho miliony televizních diváků… Vítěz ankety se organizátorům nelíbil, nebyl ten kádrově správný, proto přišla manipulace.

Přemysl Votava: Nevěšte nám „bulíky“ na nos
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Ve sportu se za to vylučuje, vracejí se medaile. Organizátor podvodu bývá potrestán. Českem již několik dnů běží ostuda kolem manipulace s výsledky Českého slavíka, skandál překročil už i naše hranice …Pořadatel této soutěže, agentura Musica Bohemica, se snaží vše zamést pod koberec. Tedy dle hesla, „ nic se nestalo, prosím zapomeňte….“.

Možná, že tento nápad s manipulací hlasů, není ani z jejich hlavy. Možná, že postupovali jen dle politického zadání, tedy tam někde v zákulisí, ve skrytu před námi diváky. Tam asi proběhla, ta předem domluvená manipulace s výsledky Českého slavíka. Možná, že jim to prošlo už i v minulosti. Dnes však manipulace s výsledky přesáhla veškeré meze slušnosti. Také v samotném přímém televizním přenosu, jsme tak byli svědky mnoha trapností, šikovný konferenciér se stavěl na hlavu, ten druhý úslužný komik, asi v režii organizátorů se předvedl v kostýmu dalajlámy,… skupina Ortel měla být zesměšněna…. Nějak se to ale nepovedlo, ten podvod se provalil na veřejnost.

Český slavík tak vstoupí nejspíše do dějin trapnosti a ostudy. Je dobře, že už mnozí zpěváci vracejí ceny. Ti ostatní zatím přešlapují,…. Pro nás diváky, je to opět varování před všude přítomnou manipulací. Kulturní vrchnost, zatím mlčí….

A ten příští Český slavík, pokud přežije tento skandál, bude zcela jistě ve znamení vítězného tažení skupiny Ortel ….. Manipulátoři jí udělali službu. Nemusíme souhlasit, ale musíme ctít právo každého, na jeho názor. A to i v tomto případě! Divák na tu manipulaci nezapomene, nenechá si věšet „bulíky“ na nos!

Buďme, ale spravedliví, skandál kolem výsledků Českého slavíka, je nejspíše jen pouhou špičkou toho pověstného „ledovce“ manipulací. Český slavík je jen trochu více vidět. Je totiž zcela zřejmé, že manipulace s námi diváky, tedy i voliči, probíhá již dlouhou řadu let. Jsme manipulováni, jak domácími politiky, tak i byrokraty z EU, tak i z médií. Je nám podsouváno, jak máme volit, jak máme mávat, kterým směrem máme naopak hrozit. Veřejnoprávní ČT, se tím stala již téměř pověstná.

Jsme krátce po volbách, z médií opět cítíme manipulaci, je nám dáváno na vědomí, že volby do PS Parlamentu ČR nedopadly tak, jak měly. Tedy přesněji, my voliči jsme zase volili špatně. Tak se i stalo, že ti Kalouskové těch hlasů dostali málo, naopak ti od Okamury, jich dostali zase příliš mo...

Tak snad příště, ti snaživí manipulátoři, to spočítají lépe.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…