Přemysl Votava: Soči, děkujeme!

24.01.2014 11:26 | Zprávy

Vydrželi jsme u televizních obrazovek po celé dva týdny. Byly to OH krásné, úspěšné, jistě i velkolepé. Rusko nelitovalo prostředků, aby se světu ukázalo v nejlepším světle. Ale i to patří k tradici olympijských her. OH v Soči skončily závěrečným protokolem. Vlajky byly spuštěny. Zimní zvířátka, symboly ZOH v Soči, se s námi rozloučila. Na ZOH v Soči budeme ještě dlouho vzpomínat, budou se jistě vést i diskuse. Budou se hledat vady na kráse. Jen prosím, při tomto hledání, buďme také objektivní. Posuzujme hry v Soči bez ideologických předsudků. Měřme všem poctivě.

Přemysl Votava: Soči, děkujeme!
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin v Soči

Úvodní, ale i ten závěrečný ceremoniál, byly dokonale připraveny Byly pohledem do historie Ruska. A ten jeden nerozsvícený olympijský kruh v úvodu ZOH, pořadatelé při závěrečném ceremoniálu, vtipně omluvili. I to patří ke sportu, tedy přiznat chybu, napravit ji. ZOH také provázely obavy z vyhrůžek teroristů. Bezpečnostní opatření byla proto odpovídající. ZOH se zúčastnilo rekordních 88 zemí světa. Přijeli silné výpravy z tradičních účastnických zemí, ale přijeli i sportovci ze zemí, kde sníh znají jen z fotografií. Do Soči přijeli i ti pověstní bobisté z Jamajky. Potěšilo nás, že mezi význačnými hosty, byl i český prezident Miloš Zeman. Přijel i se svou hůlkou, navštívil naše sportovce. Poděkoval za první medaile, poděkoval i za pozvání. A ti, co olympijské hry halasně bojkotovali, poškodili zejména sebe. V Soči nescházeli. ZOH v Soči vedle objektivních diváků, přitáhly i velký zájem televizních štábů a novinářů z celého světa. Česká republika získala rekordní počet medailí, celkem 8x stáli naši sportovci na stupních vítězů. ČR získala dvě zlaté medaile. Potěšili nás české fanoušky u TV.

Město Soči do her zapojilo i tisíce dobrovolníků z celého světa. V závěrečném projevu předseda MOV poděkoval sportovcům i pořadatelům, Rusko splnilo to, co slíbilo. Rusko se sice stalo nejúspěšnější zemí ZOH v počtu medailí, ale větší radost mělo z celkového úspěchu těchto ZOH. Díky Soči.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O českém národním obrození

12:27 Petr Hampl: O českém národním obrození

Denní glosy Petra Hampla.