Přemysl Votava: Ta přebarvená historie nás jednou dožene…

21.08.2018 11:07

V tomto roce si připomínáme 100. výročí vzniku společného státu Čechů a Slováků. Slavíme i bilancujeme, přišly slavné dny, na které jsme hrdi, byly i černé dny, na které chceme zapomenout. Letos si připomínáme zejména ta osmičková výročí, která měla svůj slavný počátek v roce 1918, tedy vznik Československa.

Přemysl Votava: Ta přebarvená historie nás jednou dožene…
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

K těm černým dnů patří rok 1938 a válečná léta následující. Tedy Mnichovská zrada našich spojenců Anglie a Francie... a v důsledku Mnichova i rozpad Československa. V dnešní protiruské  kampani kolem roku 1968 mediální vykladači dějin záměrně zapomínají na mnohá dějinná poučení. Jednu kapitolu z našich dějin lze připomenout prezidentovi Slovenské republiky Andreji Kiskovi.

Tím smutným příkladem je úloha Slovenska při německém tažení na Východ. Za několik dnů si připomeneme počátek druhé světové války. Po boku německých agresorů tehdy pochodovala i slovenská armáda, 1.září 1939 vpadla do Polska. Připomínám, že tři slovenské divize pronikly hluboko do polského území… Slovenské úspěchy byly oceněny vysokými německými válečnými řády, slovenská armáda se osvědčila v tomto tažení… V očích polského národa byli Slováci ale okupanty.

Za dva roky v červnu 1941 slovenská armáda opět „zachraňovala evropskou civilizaci“, při tažení proti SSSR. Na 100tisíc slovenských vojáků bojovalo v tomto proti ruském tažení po boku německé armády, slovenšti vojáci se opět osvědčili. Příkladem mohou být slovenští letci, kteří  sestřelili na 200 sovětských letadel… Za okupační slovenskou armádou zůstaly tisíce obětí…  V očích ruského (sovětského), lidu byli Slováci okupanty.

K těm osmičkovým výročím patří i rok 1968. Rok plný nadějí skončil srpnovým vpádem vojsk Varšavské smlouvy do Československa, připomínám že to byla vojska států SSSR, dále Polska, Maďarska, Bulharska... Západní státy tehdy protestovaly jen verbálně, západní svět měl v tomto roce jiné starosti. Amerika neúspěšně bojovala již po řadu let ve Vietnamu, tam za agresí zůstaly statisíce mrtvých, tisíce vesnic vypálených napalmem... Nešťastná hořící dívka z My – Lai, burcovala svědomí mlčícího světa.

To byl ten nešťastný rok 1968. Mnozí z nás ho prožívali osobně… Národ byl tehdy jednotný. Stál za svým „vůdci“… Vývoj ve světě však šel,  jiným směrem. Tyto černé dny, nejen československé historie, jsou dnes záměrně zneužívány k protiruskému tažení… Média se snaží učesávat události ze srpna 1968. Budou za nedlouho učesávat i Mnichovskou zradu spojenců ze září 1938 a za půl roku německou okupaci z března 1939. 

K upravenému výkladu událostí roku 1968 má k tomu posloužit i slovenský prezident Andrej Kiska. Proto připomínám i smutnou úlohu Slovenska při protiruském okupačním tažení z léta 1941…

Přemysl Votava
Mpř. Národní socialisté

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla