Přemysl Votava: Tu pořádnou sprchu od Lidlu jsme potřebovali

04.09.2017 16:39

Byla to provokace, kolaborace, nebo jen ustrašenost? Žijeme v Evropě ve 21. století, nemusíme být tedy ustrašení, či přikrčení před vrchností, proto se nevěřícně díváme na tendenčně upravený nabídkový leták, z obchodního řetězce firmy Lidl. Tedy firmy, která má celoevropský dosah.

Přemysl Votava: Tu pořádnou sprchu od Lidlu jsme potřebovali
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Před týdnem zde probíhal tzv. Řecký týden. Řecko se prezentovalo nejen nám, ale jistě i dalším evropským zákazníkům. To krásné slunné a hrdé Řecko se svojí tisíciletou křesťanskou kulturou. Malebnost Řecka podtrhují i tisíce pravoslavných kostelíků.

Ty malebné řecké kostely, které jsou ozdobou všech nabídek CK celého světa, jsou v nabídkovém letáku tendenčně upraveny! Kostely byly zbaveny svého symbolu, tedy kříže. V minulosti čelily mnohým pohromám, nájezdníkům, přesto své symboly křesťanství uhájily. Nestačily jen na ten všemocný obchodní řetězec Lidl.

Německý Lidl vedle letáku, ale upravil i řeckou historii. Přitom to bylo právě Řecko, které po tisíciletí bylo nositelem a ochráncem evropské křesťanské kultury. Neúcta a dosah tohoto činu k historii Řecka je aktem ustrašenosti, kolaborace, vypočítavosti. Manipulace s dějinami jistě není nic nového, bylo tomu v minulosti, je tomu bohužel i dnes. Možná ještě více…

Přesto tato provokace má své pozitivum. Potřebovali jsme pořádnou sprchu k probuzení z naivity a snu mnohých o multikulturní společnosti! Probudit se musí i ta sankcemi strašící EU. Zde by měla jednat ! Byla to přitom právě EU, která vytvořila podmínky pro ilegální migrační vlnu do Evropy a důsledkem toho je i postup tohoto obchodního řetězce.

V médiích jsme utvrzováni o své nabyté polistopadové svobodě, …nemusíme tedy ukrývat křesťanské symboly. Kde zůstali ti „velcí“ politici pravice, levice? Vystoupili důrazně proti této manipulaci? Kde jsou ti další hlasatelé pravdy a lásky?

Nabízí se otázka kolik takových manipulací s veřejností je před námi ještě ukryto. Co musí ještě zmizet, co je nutno upravit? S přebarvováním dějin máme i jako Evropané své historické zkušenosti. Mnohé symboly demokracie, či historické pravdy musely zmizet…

Ta naše dobrá stará Evropa, udržovaná po tisíciletí na křesťanských základech, se nemusí za svou víru stydět. Musíme za ní, ale bojovat. A tomu Lidlu, to také pořádně nahlas říci!

Přemysl Votava
místopředseda
Národní socialisté

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…