Protikorupční Kverulant: Vrátili jsme dar Radimovi Jančurovi

27.04.2017 15:48

Možnost neplatit daně prostřednictvím korunových dluhopisů zlákala nejen Andreje Babiše, ale i podnikatele Radima Jančuru. Koncem roku 2012 založil společnost Student Agency holding se základním jměním dva miliony korun.

Protikorupční Kverulant: Vrátili jsme dar Radimovi Jančurovi
Foto: STUDENT AGENCY
Popisek: Radim Jančura

Ta vzápětí emitovala dluhopisy za 900 milionů korun. Vše nasvědčuje tomu, že do společnosti Student Agency holding žádné peníze nepřitekly a účelem bylo pouze snížení daňové zátěže této společnosti a absence povinnosti platit daně ze splátek dluhopisů, které plynou Radimu Jančurovi. Kverulant.org to považuje za neetické a nevkusné zejména od člověka, který ve veřejném prostoru často vyjadřuje k etice a transparentnosti podnikání.

Proto Kverulant dnes Student Agency vrátil dar ve výši 10 tisíc korun, který mu v roce 2012 poskytl. Kverulant také odmítá od politiků a z veřejných rozpočtů. Kverulantovo úsilí za lepší stav veřejných věcí finančně podporují stovky lidí a desítky firem. Bez jejich pochopení by naše činnost nebyla možná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…