Radek Blažek: Zpátky k selskému rozumu!

25.01.2014 9:00

ODS si prochází těžkým obdobím. Možná nejtěžším za dobu své existence. Špatné výsledky ve volbách jsou důsledkem nejen sedmi let, kdy byla tato strana u moci, ale také neschopnosti vysvětlovat veřejnosti své postoje.

Radek Blažek: Zpátky k selskému rozumu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS

Největším problémem ODS nejsou skandály, s těmi se potýkají všechny důležité strany. Modří jsou momentálně jak v Senátu, tak ve Sněmovně v opozici a mají tak čas a prostor, aby se od nepříznivých afér očistili. Kromě toho se ale musejí naučit komunikovat.

Voliči ODS stále považují za relevantní stranu a jsou ochotni ji volit (viz doplňovací volby do Senátu na Zlínsku). Je ale potřeba zapracovat na vnějším dojmu.

Pravicová politika umožňuje jednotlivci žít si život po svém. Bez zbytečných zákazů, příkazů, regulací a byrokracie. Dát příležitost uspět všem šikovným, pilným a nadaným. Vždyť to jsou všechno krásné a ušlechtilé myšlenky!

Když uděláte anketu mezi lidmi, nikdo vám na otázku: „Chcete si žít život po svém?“ neodpoví „Ne, chci aby mi do něj stát co nejvíc kecal.“

Na aktivitě, snaživosti a individualitě stojí celá naše civilizace od renesančních filozofů po hollywoodské trháky. Pravicové myšlenky jsou nám podvědomě vnucovány odmala (píle se vyplácí, lenost je špatná), jde o to si na ně vzpomenout a využít je.

Když socialisté řeknou: „Zrušíme zdravotnické poplatky!“, je třeba odpovědět „Poplatky jsou potřeba na zlepšení péče o nemocné a staré a na koupi přístrojů, které zachrání životy.“

Nemocní a staří teď volí socialisty s tím, že zruší ty „zlé“ poplatky. Nedochází jim, že v konečném důsledku na nedostatek peněz ve zdravotnictví doplácejí právě oni.

Když socialisté řeknou: „Zavedeme registrační pokladny pro živnostníky!“, připomeňme lidem, že „jde o drahou zbytečnost, kvůli které může jejich oblíbená kadeřnice skončit na pracáku.“

Školné: „Chcete kvalitnější vzdělání? Teď je potřeba zaplatit, ale později se vám to vrátí v lepším zaměstnání.“

Jasně a srozumitelně, aby to pochopil i průměrný divák TV Nova. Neschovávat argumenty za složité fixace, schodky a inflaci, kterým mimo politiku a ekonomii rozumí málokdo. Každý má zažito, že není správné utrácet víc, než vydělá. Tak proč levičáci zvyšují státní zadlužení?

Používat zdravý selský rozum. Na něj nejsou potřeba žádné drahé PR agentury, ten má v sobě každý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…