Radek Rozvoral: Referendum jako osina v hýždích

21.02.2014 8:56

Z vládnoucích stran se na toto téma chtěl s Úsvitem bavit pouze Andrej Babiš z hnutí ANO, ale neměl na to mandát od celé vládní koalice. Postoj pana Babiše je jasný a jen mě utvrzuje v tom, že nové strany, které se v posledních parlamentních volbách dostaly do poslaneckých lavic by rády nejen pro své voliče, udělaly to, co už je v naší Ústavě zakotveno dávno.

Radek Rozvoral: Referendum jako osina v hýždích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

O referendu se tam sice mluví, ale to je tak vše. Všechny dosud vládnoucí strany již několik let zcela zjištně zákon o referendu odkládají, odkládají a zase stále odkládají. Všelidové hlasování totiž všem takzvaným standardním politickým stranám vadí, jako osina v hýždích a udělají všechno možné, aby ho co nejvíce zkomplikovaly a aby se vlk nažral, ale koza zůstala celá. Návrhu, který předložili poslanci Úsvitu, se bojí, jako čert kříže a to proto, že by postupně ztratily svůj politický vliv a moc, což jsou věci, které jim zaručují blahobyt. Od ovčanů (jak ráda z recese voliče nazývá Klára Samková) se chce jen to, aby poslušně v každých volbách zvolili nadiktované kandidáty svých partají a pak už se o nic nestarali a drželi hubu a krok! Vzhledem k tomu, že mají naštěstí lidé do ovcí stále ještě dost daleko, jsem si jist, že jednou přijde doba, kdy přímá demokracie bude určovat chod a směřování České republiky, jelikož my všichni v Úsvitu se této myšlenky určitě nevzdáme.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.