Radomil Bábek: Stavět obří skladovací haly na zemědělské půdě je šílenství

10.06.2021 17:40 | Komentář

Šílenství, které jde proti zájmům tisíců místních lidí, firem a spolků. To není české podnikání, to není podnikání pro Česko.

Radomil Bábek: Stavět obří skladovací haly na zemědělské půdě je šílenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radomil Bábek

„Stavět obří sklady na zemědělské půdě může dovolit jen šílenec. Je to výsměch všem obyvatelům Modlan i dalších jiných obcí, je to zjevný příklad naprosté bezohlednosti.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Megalomanský "projekt" přechází z jedněch rukou do druhých. Když neuspěje jako Petr, stává se Pavlem. Jde nekompromisně proti zájmům místních lidí, firem i spolků,“ říká předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Podle Bábka to vypadá, že v Ústeckém kraji se zastupitelé zřejmě spřáhli s investičním kapitálem kmotrovské lobby. K ní směrují veřejnou podporu, namísto toho, aby podpořili živnostníky a malé podnikání.

Výstavba obřích skladů u Modlan jednoznačně devastuje krajinu i potřeby obcí a jejich obyvatel. Od první haly k poslední jsou to téměř 2 kilometry kvalitní zemědělské půdy. „Projekt válcuje pomocí peněz přirozené potřeby místních a jejich obcí. Bez studu a bez svědomí. Tak se dnes nepodniká, takové podnikání v České republice nepotřebujeme,“ uzavírá Radomil Bábek.

Pro současnou vládu je typické, že podporuje velké projekty, výstavbu průmyslových a technologických parků, a to nejen vstřícností úřadů, ale většinou i finančně investičními pobídkami či dotacemi. Takovou podporu malé a střední podnikání od vlády nedostává, naopak, je pod stále větším tlakem. A tak zatímco pro společnost nežádoucí projekt průmyslového parku v Modlanech má zelenou, například kompenzacím ztrát malých podnikatelů a živnostníků za důsledky vládních opatření v době koronakrize vláda dala červenou. Jedněm, těm velkým, jde na ruku, ti malí utřou.

Podnikatelské odbory plně podporují aktivitu obcí, spolků a obyvatel, kteří proti výstavbě obřích skladovacích hal u Modlan podali již téměř 1 500 připomínek. Podobné projekty je možné realizovat na brownfieldech, nikoli na zelené louce. Náš postoj není proti podnikání, náš postoj je proti spekulacím a zneužívání české země jako zdroje pro zbytečné projekty. Nejsme rozvojová země, aby si nás kdokoli parceloval.

Podnikatelské odbory vyzývají k aktivitě ministra průmyslu Karla Havlíčka a ministra životního prostředí Richarda Brabce. Pochybná podpora průmyslu a tzv. podnikání jde v Modlanech proti kvalitě života občanů a proti jejich zájmům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…