Renata Vesecká: Amnézie senátora Antla

08.12.2017 16:29

Tak jsem si v Parlamentních listech přečetla, že senátor Miroslav Antl odcházel z Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové kvůli mé osobě. Musím říci, že mě toto zjištění potěšilo, neboť se mi zjevně podařilo to, co se mým třem předchůdcům v pozici krajských státních zástupců nepodařilo, přestože by takový výsledek ze stejného důvodu jako já velmi uvítali.

Renata Vesecká: Amnézie senátora Antla
Foto: Renata Vesecká
Popisek: JUDr. Renata Vesecká, Ph.D.

Zklamána jsem pouze důvody, které senátor Antl ve svém článku uvádí, neboť jsou příznakem toho, že trpí amnézií, což je v případě politika jistě velmi nemilé. Možná si však po připomenutí vzpomene na chvíle, kdy byl státním zástupcem Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové, a přesto o něm často v pracovní době nikdo nevěděl či se na pracovišti vyskytoval ve stavu, se kterým nesouhlasí ani zákoník práce, ani zákon o státním zastupitelství. Asi z prospěchářství, kariérismu a zištnosti, které mi M. Antl připisuje ve svém článku, jsem mu tedy odebrala jím oblíbenou agendu, která ho vedla ke shora zmíněnému stylu práce a požadovala jsem plnění stejných povinností jako u ostatních státních zástupců. Odpovědí mi bylo, že jinou agendu zpracovávat nehodlá, protože to neumí. Otázkou času tedy bylo, kdy celá situace jednoznačně dospěje k ukončení mé tolerance a k řešení cestou kárného opatření.
 
Rozhovor se senátorem Miroslavem Antlem najdete zde.
 
Jednoho rána ovšem zazvonil telefon a tehdejší ministr spravedlnosti se mě dotázal, zda je možno bez komplikací uvolnit Miroslava Antla, neboť si ho přeje tehdejší ministr vnitra Stanislav Gross k realizaci akce „čisté ruce“. Všichni víme, jak jeho relativně krátké působení na policii skončilo. Dopravní nehodou se služebním vozidlem v pracovní době a s alkoholem v krvi a poškozeným majetkem jak státním, tak soukromým. Pokud se ptáte, jak jeho prohřešek dopadl, tak bez potrestání – v důsledku promlčení.
 
Je veřejně známo, že styl práce  senátor Antl se příliš nezměnil ani v Senátu a tak bůh ochraňuj nás všechny před mladými státními zástupci, o kterých se ve svém článku Antl zmiňuje a kteří by se shlédli v jeho stylu. Snad takováto lehká připomínka pomůže senátorovi Antlovi k rozpomenutí. Reálií mu samozřejmě, pokud si bude přát, mohu poskytnout více. Na rozdíl od něj, jiní amnézií netrpí.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …