Rudolf Mládek: Sorosovo pozdní probuzení

16.02.2019 9:20

Americký finančník se pro mnohé Evropan stal symbolem toho nejhoršího zla. A přiznejme, že dost právem. Jeho „aktivity“ rozhodně jednotu Evropy nepodporovaly, spíše naopak. Ta fanatická podpora migrace totiž Evropu rozklížila natolik, že je otázkou, zda Evropská unie vůbec přežije.

Rudolf Mládek: Sorosovo pozdní probuzení
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Soros prý myšlenku jednotné Evropy vždy podporoval. Ale najednou přichází se slovy, která mnozí říkali už v roce 2015, kdy kancléřka Merkelová naprosto nezodpovědně otevřela dveře nikoliv uprchlíkům, to by bylo asi správné, ale parazitním migrantům, pro něž stejně v Evropě není práce a to dokonce za situace, kdy pracovní síly chybí. Avšak mnozí z těch, co mazaně přišli, pracovní silou nejsou a ani se nehodlají touto silou stát.

„Evropa odchází do bezvýznamnosti a její lid se musí probudit; pokud k tomu nedojde, hrozí, že Evropská unie bude následovat Sovětský svaz roku 1991“, říká Soros. Chce to hodně duševní síly vydržet takové pokrytectví právě od Sorose, který se na současném nedobrém stavu Evropy tolik podílí.

Soros přirovnává dnešní vedení EU k sovětskému politbyru těsně před kolapsem Sovětského svazu, ale jako vždy mazaně skrývá koho myslí, protože žádné místo ani orgán neoznačuje. A samozřejmě přichází ze systémem rad, kterým říkáme hraběcí. „Za prvé je třeba si uvědomit velikost a hloubku problému, kterému čelíme. A za druhé je nutné probudit spící proevropskou většinu a mobilizovat ji k ochraně hodnot, na nichž byla Evropská unie založena.“

Hodnoty sjednocené Evropy byly tak dlouho pošlapávány Evropskou komisí a vládami v Paříži a Berlíně, až se z nich staly pahodnoty. To je také důvod, proč Britové hlasovali pro odchod z EU. Místo toho, aby vedení EU adekvátně reagovalo, je z toho osobní válka msty, schválností a naprosté hlouposti. Taková unie se udržet nedá, protože se její hodnoty změnily natolik, že o ně Evropané už nestojí. Přidáme-li k tomu nastupující ekonomický úpadek, (a ten je více než zřejmý), problémy s terorismem a migranty, pak EU už pomalu nemá co lidem nabídnout.

Možná, že tzv. populisté, kteří chtějí změnu v EU nakonec v květnu volby do Evropského parlamentu nevyhrají, ale to úpadek EU nezastaví. Z kdysi silného EHS zůstane žalostné souručenství okupováno hloupým eurem a neschopností elit pochopit, že tudy cesta dál nevede.

Soros se probudil pozdě a navíc vyjma slov ničemu dobrému věcně nepomáhá. Škodil, ale nenapravuje. Jako kdyby byl členem této Evropské komise...stejný výsledek.

Rudolf Mládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…