Rudolf Polanecký: Muslimští uprchlíci nejsou přínos, pane Palato

09.06.2015 7:33

Luboš Palata dnes zveřejnil svou úvahu, jak jsou muslimští uprchlíci a přistěhovalci pro Evropu přínosem a de facto záchranou.

Rudolf Polanecký: Muslimští uprchlíci nejsou přínos, pane Palato
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

V některých ohledech má pan Palata pravdu. Islámský stát je vážnou hrozbou nejen pro muslimské země a nejen pro Evropu, ale pro celý svět. S teroristy se skutečně vyjednávat nedá, nadto jedná-li se o náboženské fanatiky. Jedinou šancí pro svět je tuto teroristickou organizaci zničit do té míry, do jaké to je jen možné.

Faktem rovněž je, že z naší země utekly na Západ statisíce lidí. Převážná většina utíkala z politických důvodů, nicméně mezi uprchlíky z komunistického koncentráku byli i lidé s touhou po ekonomicky lepším životě. Pan Palata píše, že mezi uprchlíky se nalézá i elita. Problémem je, kolik se mezi těmi dvěma milióny uprchlíků nachází příslušníků elity a kolik teroristů. Terorističtí pohlaváři se nikterak netají tím, že chtějí do Evropy dostat své bojovníky právě skrz uprchlíky, které se Evropa chystá přijmout. To, v čem pan Palata vidí výhodu, tedy ve faktu, že v přílivu uprchlíků převažují mladí muži v plné síle a produktivním věku, se ve světle prohlášení islamistů ukazuje spíše vážnou hrozbou. Ma-li jít o uprchlíky před válkou, pak bych očekával lodě plné matek s dětmi a starce. Na fotografiích, které pořizují světové agentury ale nikoho takového nevidno. Lodě plné mladých mužů. Kolik z nich patří k elitě, kolik k teroristům, kolik k ekonomickým uprchlíkům?

Můžeme se jen dohadovat. Západ Evropy má neblahé zkušenosti s muslimskými přistěhovalci. Naprostá většina z nich je bez zaměstnání a nikoli vinou hostitelské země. Vznikají ghetta, kam se bojí policie vstoupit. Vzpomeňme na nepokoje ve Francii, Nizozemí a dalších státech, při kterých právě muslimští přistěhovalci zapalovali ulice v reakci na zásahy policie proti pachatelům trestných činů z řad přistěhovalců. Není to tak dávno, kdy v Anglii dva muslimové uřízli hlavu britskému vojákovi přímo na ulici a za bílého dne. Před nedlouhou dobou zažila Francie pár dní v teroru a světe div se, opět ze strany muslimů. Je jedna vystřílená redakce málo? Pan Palata zmiňuje naše uprchlíky na Západ. Ačkoliv byly naše životy silně ovlivněny čtyřicetiletou komunistickou nadvládou, přeci jen jsme měli se Západem stejnou kulturu a sdíleli jsme stejnou tisíciletou historii. Všichni naši emigranti se chtěli začlenit do společnosti, pracovat a mít se stejně jako domorodci. Muslimští přistěhovalci z valné části integraci do společnosti odmítají. Snaží se nám vnutit svou kulturu a své zvyky včetně práva šaría. Ne všichni, ale velká část. Radikálové snadno získávají nové duše pouhým balamutěním, že jejich výklad koránu je ten jediný správný. Náš stát nemá žádnou povinnost přijímat uprchlíky, které nechceme. Horší je, že nám EU může přijetí uprchlíků nařídit i přes naší vůli. O rozdělení uprchlíků chce EU rozhodovat kvalifikovanou většinou. Situace jižních států je bezesporu vážná a úděl lidí v zemích zmítaných válkou smutný. Pokud chce EU pomáhat, pak to jde i jinou cestou než přijímat milióny uprchlíků. Je zajímavé, že muslimští uprchlíci nesměřují do zemí se stejnou kulturou ale míří na "prohnilý" Západ, do cizí kultury. Pan Palata se mýlí, když považuje milióny muslimských mužů za přínos pro Evropu. Ano, Evropa má problém se stárnutím populace a jejím postupným zmenšováním, ale lék je podstatně horší. Postupná islamizace, kdy nakonec budeme cizinci ve vlastní zemi, kdy nám bude vnucena cizí kultura a pojetí práva, naše civilizace uvržena do náboženského středověku. Je zapotřebí vnímat všechny aspekty uprchlické vlny a ne jen ty, které lze považovat za přínosné. Německá kancléřka Merkelová před časem řekla, že multikulturalismus selhal. Je na čase otevřít oči a nezavírat je před problémy s muslimskými přistěhovalci. My máme zkušenosti s romským etnikem. A ruku na srdce, ani 600 let nestačilo k plné integraci do společnosti. Čest výjimkám. Nejinak je tomu v případě militantního islámu.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…