Růžena Chrasteková: Brutálně sprostá Sommerová, toužící po diktatuře menšiny

05.08.2019 12:21

Je-li tato paní zklamaná z českých občanů obecně, nechť jí je nahlas řečeno, že obrovské množství občanů je opravdu, ale opravdu zklamáno z toho, jak se ona sama ve věku, kdy už by vskutku měla rozum bráti, chová a vyjadřuje. A to nejenom o prezidentovi a premiérovi naší krásné země, ale i o většině obyvatel, o svých spoluobčanech.

Růžena Chrasteková: Brutálně sprostá Sommerová, toužící po diktatuře menšiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Úspěšná režisérka, která vystudovala v té "strašné" době, za toho "brutálního, prolhaného a ulepeného režimu" prestižní Akademii múzických umění a natočila, podporována a financována tím režimem, řadu filmů. I takové, které ten režim oslavoval a vyzvedával jeho klady, úspěšnost a štěstí žít v něm, byť někdy konstruktivně kriticky, ale jen do té míry, aby jí byly přiděleny na další dílo zase dotace a granty od toho strašného státu. (ZDE)

Její osobní prožívání toho "brutálního, prolhaného a ulepeného režimu", normalizace, bylo víc jak radostné, v každém případku měla naprostou volnost v tvoření, ve výjezdech na různé zahraniční festivaly. Každý absolvent FAMU, tvůrce čehokoliv, taková privilegia neměl. Ani takovou přízeň kulturní sekce KSČ a vůbec tehdejšího ministerstva kultury.
Není to poprvé, co se tato paní vyjádřila o občanech a nejvyšších ústavních činitelích naší země takto pejorativně až sprostě, kdy je - nás uráží a dává najevo své pohrdání a odsudek k těm milionům voličů, kteří nevolili dle jejího aktuálního přání.

Ta většina, kterou paní režisérka má za nevzdělanou, hloupou, bez zdravého selského rozumu (který, mimochodem, jí chybí nejvíc), zmanipulovanou prý, volící prý bolševiky, jí připadá jako netoužící po svobodě a po právu.

„Přeju si, aby se k nám zase vrátila demokracie a právo ...", dí tato paní. Takže dle ní zde není ani demokracie, ani nežijeme v právním státě. Těžko říct, co jí k tomuto konstatování vede, ale zřejmě její osobní zvrácená představa, zřejmě s kořeny ještě v té normalizaci, kde ona sama patřila mezi vyvolené, že ta správná a pravá demokracie je, když se věci dějí a doba plyne dle diktátu těch vyvolených, vzdělaných jenom, elitní vrstvy těch, kteří jediní, dle ní, čtou a přemýšlí, zabývají se politikou, prostě menšina. Protože, zase dle paní režisérky, ta většina nečte, nepřemýšlí a politikou se nezajímá.

Paní Sommerová sprostě a neuvěřitelně arogantně lže, překrucuje skutečnost a vymýšlí si nesmysloviny. Jestli se jí nezdá, že je tady demokracie, je s podivem, že jí za ty její sprostoty a urážky nejenom hlavy státu, ale i většiny občanů, ještě nikdo náležitě nepotrestal.

Nevážená paní režisérko, při vší úctě k vaší filmové tvorbě, přestaňte, na stará kolena už, rozeštvávat občany této země, dělit je na lepší menšinu a horší většinu, začněte sama víc číst, přemýšlet a už se, probůh, nepleťte do politiky, které nerozumíte, nejste schopna být objektivní a už vůbec ne slušná. Užívejte si své minulé slávy a klidně plivejte na ten "brutální, prolhaný a ulepený režim" před rokem 1989, kterýsi vás hýčkal, umožňoval vám se maximálně seberealizovat, ve kterém jste si vy sama žila jak v bavlnce. Je to vcelku neškodné už a v tom novém, dalším kabátě, který jste si oblékla, se to snad i vyžaduje.

A o své svědomí se bát nemusíte. Už totiž žádné nemáte.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …