Růžena Chrasteková: Smutná realita potřebných dětí u nás doma

20.01.2020 7:38

Všechno se vším souvisí, říká stará moudrost a v tomto smutném případě je to nanejvýš do očí bijící, když chabá snaha kompetentních myslet alespoň trošku na řešení situace záchranného dětského zařízení Klokánek, ohrožených NAŠICH, českých dětí.

Růžena Chrasteková: Smutná realita potřebných dětí u nás doma
Foto: pixabay.com
Popisek: Děti v parku, ilustrační foto

Zoufale už urputná Šojdrová a a její "sirotci ze Sýrie", uměle a zbytečně živená kauza "pomoci" uprchlickým dětem v Řecku, které už ani omylem dětmi nejsou, občas zahýbe, v tom negativním smyslu slova, českou veřejností. Europoslankyně za lidovce Šojdrová se pokouší znovu a znovu "zabrnkat" na sociální cítění, soucit a svědomí kdekoho, aby prosadila svoji zvrácenou vizi, kořeny které jsou jenom a pouze ve snaze zalíbit se v Bruseli a zajistit si tam nějaké pokračování, přijmout a hlavně financovat přijetí "svých sirotků".

Že jsou to osoby všeho možného věku a minulosti, jenom né ubozí sirotci, je obecně znáno, stejně tak, že by to bylo především bezpečnostní riziko, zdravotní riziko a v neposlední řadě by to stálo náš stát nepočítaně peněz, marně vynaložených (spíš kontraproduktivně s přihlédnutím na všechny ta rizika).

Nadmíru sebevědomá a také urputná jájistka Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí, rozšafně rozdává z rozpočtu svého resortu miliony politickým (ne)ziskovkám (třeba taková Transparency International opravdu, ale opravdu nemá se sociálnem nic společného, a není sama). Aby ale vzápětí začala fňukat, že nemá peníze na potřebné. A opravdu, jak je vidět v tomto případě Klokánka, nemá. Anebo prostě nevidí, neslyší, nevnímá, jede si za svým cílem plnit zadání eurounijní politiky, multikulturní politiky přijímání a pochybné integrace imigrantů z třetího světa, u kterých hrozí, že tu Evropu v podobě, jaká je dnes (spíše už včera) jednou zlikvidují. Potřebné české děti v Klokáncích zcela zřejmě paní Maláčovou až tak nezajímají. Nejsou asi v kurzu, ta jejich potřebnost nemá pro ni zřejmě ten správný původ a barvu. A nepřivezli je do Evropy pašeráci lidí z řad politických, proimigračních (ne)ziskovek. Těm (ne)ziskovkářům je třeba peněz ze státní kasy, z rozpočtu ministerstva práce a sociálních věcí, ne Klokánkům, které se starají o potřebné české děti, viďte, paní ministryně?!

Je-li řeč o penězích, velkých penězích, mlionech, desítkách milionů z kapes daňových poplatníků, nelze nespomenout těch sto milionů, o které dokázala za šest let své působnosti ve funkci ombudsmanky navýšit výdaje svého úřadu paní Šabatová. Kolik z těch sto milionů šlo na potřebné české děti v Klokáncích? Troufám si tvrdit, že ani koruna, protože přec musí být ten moloch úřad ombudskamky krmen víc a víc, co je jí po lidských právech českých potřebných dětí, že ano?

Kdo tohle plýtvání, svévolné šafáření a i zamýšlené rozhazování peněz daňových poplatníků na zvrácené potřeby arogantně sebevědomých političek, a je o to smutnější, že to jsou ženy, matky, které se dostaly ke korytům, zarazí, zatne jim konečně tipec?

Naše, české děti, které se ocitly ne vlastní vinou v tísni (kde je ten pochyný spolek Člověk v tísni, proč nepomůže?), už jenom proto, že jsou to opravdu děti a né cizí pubescenti těsně před dospělostí, (o čemž se taky dá pochybovat, protože lžou, podvádějí o svém opravdovém věku), tak tyto děti v Klokáncích potřebují ty peníze, ty zbůhdarma prošustrované výše uvedenými, miliony na to, aby mohli důstojně a klidu žít ve své vlasti, ve své zemi, kde se narodili.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.