Růžena Chrasteková: Velký podvod na Letné

16.11.2019 9:37

Pokud si ještě někdo myslí, že demonstrace na Letné v Praze pořádají nějací novodobí mesiáši, zachránci demokracie, vůdcové občanské společnosti, tak se šeredně pletou a celá ta maškaráda je v podstatě soukromým projektem nedostudovaného a v jiné, Bakalovým Seznamem organizované reality show "Hledá se leader", neúspěšného účastníka.

Růžena Chrasteková: Velký podvod na Letné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstranti na Letné

Tehdy ještě studující, mladý, bezesporu ambiciózní člověk, se do té soutěže, smysl které určitě nejlépe znají Bakalovi novináři, kteří jí vdechli život, přihlásil, aby si otestoval sám sebe, jak dokáže být vůdcem, leadrem, jak dokáže zmanipulovat velké množství lidí. Ostatně, sám se k tomu vyjádřil ZDE.

Takže žádná občanská společnost, nespokojenost až taková, že vyžene tisíce lidí do ulic, ale experiment, projekt člověka, který si z nějakého důvodu, který by nejlépe popsali odborníci přes lidskou psychiku. Mladý, vychytralý nepochybně, muž si chtěl otestovat, jak dokáže manipulovat davem.

Jistěže by se mu to nepovedlo, kdyby nevsadil moc chytře na kartu Babiš, rozdělení společnosti na ty, kteří nerespektují výsledky řádných, svobodných a demokratických voleb, jsou nespokojeni s výsledky těchto voleb a mají silnou podporu (logicky) v politické opozici, politických neziskovkách řízených ze zahraničí, části nespokojených "umělců" (granty, dotace, kterým hrozí větší průhlednost u současné vlády) a druhou částí společnosti, nutno říct, že většinovou, majoritní.

Že si zběhlý student dokázal naskočit do proudu té nespokojené menšiny, je pouze a jenom jeho dobře spočítaný kalkul, protože byť v té původní reality show nevyhrál, zadavateli podmínek a pravidel se nakonec víc jak zavděčil tématem Babiš a tím získal mediální podporu Bakalových novinářů, sympatie všech AntiBabišovců, ale i AntiZemanovců, vylekaných "umělců", zuřivé politické opozice.

V podstatě soukromý projekt mladíka, který zcela zřejmě zatoužil stát se hvězdným vůdcem davu, se zrodil přímo do bavlnky hutné mediální podpory meinstreamu, hlavně taky naší/jejich České televize, pražskokavárníků, pravdoláskařů, multikultularistů etc, protože Babiš, ten ďábel, kterému se daří vést tento stát dobře, všechny ty výše jmenované prostě děsně štve. Slušně řečeno.

Dav, toužící po revolučnosti, uspokojený možností nandat to nejvyšším státním představitelům, vybít si své vlastní děsy a běsy, frustrace, léčící si své komplexy, třeba i tím, že mohou, smí být sprostý, vulgární, zlý přímo, si manipulátor a samozvaný vůdce, našel, což nebylo zase až tak těžké s dost silnými podporovateli.

Ono vždy, za každého režimu a za jakéhokoliv státního uspořádání, se najde nějaký ten větší nebo menší dav, který si potřebuje zanadávat, zařvat to "císař je vůl", nandat to nevybíravě těm nahoře, upustit páru, obvinit ze svých vlastních neůspěchů někoho konkrétního. A čím hlasitěji, sprostěji, vulgárnějí, tím větší se dostaví úleva.

Mikuláš Minář není ani moudrý, ani vzdělaný, už vůbec né geniálně inteligentní. Je prostě vypočítavý, po moci prahnoucí manipulátor, kterému se splnil sen být vůdcem davu, hřímat z tribun a ovládat relativně velké množství lidí. Pobočníků si k realizaci svého projektu pár našel, což o to, tlemit se do kamer je pro některé lidi dosažení vrcholu svých snů taky.

Všichni ti, co podlehnou píšťalce krysaře Mináře a vydají se v sobotu na Letnou, nastoupí do připravených svozových autobusů, ale i jinde v republice se shromáždí na podporu soukromého v podstatě projektu jednoho vůdcovstcvím posedlého, nedostudovaného mladíka, by si měli uvědomit, že jsou opravdu manipulovaným stádem, davem, který plní jeho zvrácené leadrovské, vůdcovské sny.

Prostě obrovský podvod na Letné.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.