Sdružení českých taxikářů: Zvažujeme další vlnu protestů

13.07.2018 10:51

Prohlášení Sdružení českých taxikářů z.s. k podpisu memoranda dne 12.07.2018 mezi Ministerstvem financí a nadnárodní korporací Uber.

Sdružení českých taxikářů: Zvažujeme další vlnu protestů
Foto: Sdružení českých taxikářů
Popisek: Sdružení českých taxikářů_logo

Ptáme se proč Uber podepisuje další memorandum, když z toho prvního nesplnil nic a dále se vysmívá nám všem. Nemá stále živnost v České republice, jeho řidiči dále jezdí na nelegální bázi a Uber neustále posunuje termín, kdy budou jeho řidiči muset mít potřebné náležitosti v
souladu se stávajícím zákonem č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě a také vyhláškou Magistrátu hlavního města Prahy.
 
Veškeré body, které jsou v tomto memorandu by měly být samozřejmostí a rozhodně se nejedná o nějaký ústupek ze strany Uberu. Co se týče EET tak s největší pravděpodobností bude ještě v tomto roce povinné pro všechny řidiče taxislužby prováděné jakoukoli formou.
Dle vyjádření zástupců Uberu se povinnost nebude týkat stávajících cca 4000 nelegálních řidičů, ale pouze řidičů nových (snad legálních?). Nic jiného, než hru o čas tedy za dnešním podpisem memoranda nespatřujeme.
 
Vzhledem k situaci opět zvažujeme další vlnu protestů a opět důrazně vyzýváme vládu k razantním krokům vůči společnostem typu Uber a Taxify a požadujeme okamžité vypnutí jejich aplikací do doby, dokud nebudou provozovat své služby v souladu se stávajícím zákonem č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě a také vyhláškou Magistrátu hlavního města Prahy.
 
Sdružení českých taxikářů z.s. dále trvá na tom, aby byla jediná varianta taxi pro širokou veřejnost a to s transparentem a taxametrem z důvodu její snadné identifikace a kontroly. Dále také trvá na zachování zkoušek z místopisu pro všechny subjekty provozující taxislužbu z důvodů bezpečnosti a zachováni profesionality v oboru.
 
Petr Polišenský, předseda Sdružení českých taxikářů z.s.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …