Sofie Chrtková: Amnestie jako tečka

07.01.2013 10:39

Koho překvapila? Snad jen ty, kteří zcela nepochopili, oč šlo již od dob polistopadových, pod vedením otce „prosperity a ekonomické slibotechny“, otitulovaného „čestnými doktoráty“. Neznal špinavé peníze a modlil se: „kéž by bylo více Kožených“, je tedy jasné, komu měla kvést pšenka.

Sofie Chrtková: Amnestie jako tečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Zkrátka, bratři triků ekonomických, podvodníci a lháři, kteří parazitují na našem státě, nesmí být potrestáni. Amnestie se dala se 100% jistotou očekávat – toť jen potvrzením, v čem jsme žili a žijeme,amnestie - plánovaná na konec prezidentování, tedy bez další odpovědnosti. Zloději velkého formátu bez potrestaní. Je nežádoucí odhalovat různé kmotrovské vazby, jdoucí do nejvyšších politických kruhů a odhalit, kdo a čím zbohatl. O stát a občany v polistopadové politice nikdy nešlo.

Tak nás může i napadnout, zda po ukončení prezidentování nevznikne další strana, složená z těchto, amnestií očištěných kádrů, v duchu korupční a kmotrovské prosperity, zaběhnuté již 20 let. Ideology, PR, peníze a  lídry má, od všeho špatného trošku, prsty si smočí i církev. Podplacená média  jim udělají 90% občanskou oblíbenost a  je to! Další tunely a rozkrádačky jsou připraveny formou církevních restitucí. Banda musí být včas pohromadě a „čistá!. Naletíme znovu?

Konečně – boj s korupcí je dobojován, nikdo se žádné korupce nedopustil, vše je spláchnuto, odpuštěno, vyčištěno, zameteno. Za pár týdnů se vláda bude kasat tím, že boj s korupcí  byl úspěšný a svůj program vláda splnila i v tomto bodě, LIDEM  v boji proti korupci obstála, nicnedělání a břemeno slibů bylo amnestií z jejich beder sejmuto. Kde máte nějaké korupčníky? Jediný pořádný sedí za úplatek, údajně schovaný v krabici od vína a je navíc z opozice. Občanům bude na hrb přidán další strach z očištěných zločinců – ať se lůza zabaví!  Pomsta  většinové „lůze“ za netleskání otci různých „kožených“ a odměna pro zloděje bude  tím větší, čím blíže bude vládní moci a rozkradené výši v miliardách.

Ostudu máme po celém světě a naši občané dostali již nikoli plivanec do tváře, ale rovnou mokrým hadrem po papuli, jako třešničku na dortu nebo  vládní  polistopadovou tečku. Snad již  i váhajícím dojde, oč tu vlastně od  89. roku min.stol. šlo, za vydatné pomoci  úplatných médií, ale i podpory některých stvořených V.I.P. umělců.  Tato amnestie se dala očekávat, právě v tomto čase a v takovém rozsahu. Podíváme-li se pár měsíců zpět, bylo zde mnoho indicií, které napovídaly o nejbližším vývoji. Tato akce nebyla momentálním nápadem, ale již delší dobu zřejmě  dobře připravena a naplánována a pokud je pravda, že nikdo z koalice, vyjma premiéra a mistra spravedlnosti o tom nevěděl a ani necítí osobní odpovědnost, jde o zcela pokoutní akci v duchu otce divokých  privatizací 90.let. Mimochodem, stačilo u těchto ohromných kauz prodlužovat stíhání i soudy s vědomím, že stačí vydržet 5 let a otec je nenechá ve štychu.

Vládní mistři  se svými pohůnky jsou směšní a připomínají jakýsi lidský nedovyvinutý poddruh,  rvoucí se mezi sebou, nikoli o potravu z hladu, ale pro osobní pocit moci, uspokojení nekritického ega, jde  jen o to, co si urvat, hlava nehlava a kupčí s vlastní špínou,  jež je  přímo závislá  na jejich nenažranosti. Pozorujete-li skupinu zvířat, zejména žijících ve smečce či stádu, jsou k sobě velmi ohleduplní, solidární a pomáhají nejslabším. Neplatí to sice vždy, ale většinou, protože by jinak  a  zkrátka nepřežili a  na rozhodnutí vůdce smečky či stáda, závisí i jejich životy. Vůdce smečky či stáda je nejlepší, nejchytřejší a nejsilnější  jedinec. V tomto ohledu se i zvířata chovají normálněji a slušněji i odpovědněji, než naši současní vůdci. U lidské populace se vymykají asi 4%, jsou to psychopati a asociální osobnosti, vyznačující se protispolečenskými činy, většinou spojenými se zločinem různého druhu.

Z hlediska občanské důvěry v naše  současné vůdce, kdy mají  většinový odpor cca 95%, dá se konstatovat, že jsou nyní  tyto protispolečenské 4% živly konečně pohromadě a zcela viditelní  na jedné  hromadě, zcela jasně identifikovatelní, spojení ve „vládní koalici“ a se „zvedači paží“, za velmi dobrou odměnu a různé prebendy, kdy mohou odhlasovat a bez osobní odpovědnosti, prakticky jakýkoli protispolečenský, asociální a amorální zákon, provázený lží a strašením všeho druhu. Pro  lidské  cca  4%  odrůdy tohoto druhu je rovněž  určující  bourat, devastovat a zastrašovat, nikoli tvořit, budovat  a dávat  naději i sílu celé naší společnosti – jdou proti společenství normálních lidí, zažité morálce, etice a slušnosti. Nemyslí na budoucnost a přežití celku, ale pouze na vlastní přežití a nahrabání si co největší  vlastní hromádky, arogantně, hloupě a bezohledně.

Budiž nám útěchou, že jsou identifikovatelní a pohromadě,  a že je nakonec slušná společnost, tedy většina normální společnosti, nakonec  vždy odsoudí. Kolik to bude nás všechny stát,  záleží i na tom, jak dlouho  bude ještě tato 4% parta u moci. Pokud se podaří, že budou zvoleni opravdu odpovědní odborníci, včetně morálku a slušnost reprezentující prezident, náprav škod nemusí trvat ani příliš dlouho. Poučení, jak nenaletět, bylo a je, snad opravdu důkladné.

Ohledně samotné amnestie, bylo vypuštěno mnoho osob, které nemají vůbec žádné zázemí, práci neseženou a navíc je předpovídaná nezaměstnanost 10%. Je naprosto jasné, že dojde ke značnému  zvýšení kriminality všeho druhu, která  bude naložena na bedra občanů, ať si s tím poradí sami a nesou veškeré důsledky neodpovědné vlády a zákonodárců – ovšem, co můžeme očekávat od 4% asociálů?

Na závěr, měli bychom více trvat a orientovat se na skutečné hodnoty života a budoucnost našich dětí a ochrany naší přírody, než se nechat balamutit  imaginárním ekonomickým výsledkům, závislých od podivných ekonomických nadnárodních struktur, společností a uskupení. Bojujme za svá práva i životy, máme za co. Sami mezi sebou bychom se měli chovat slušně i solidárně a nepropadat 4% asociální morálce – jsme přeci ti normální, ne? Nenechme se deptat a ničit podvodníky a lháři, exekutory, apod. – bojujme, nenechme si to líbit! I poloviční úspěch je úspěch a na poli i běžných občanských práv a životních situací můžeme bojovat, požadovat a vyžadovat, nenechat se zastrašit nebo paralyzovat 4% menšinou. Odvahu!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.