Sofie Chrtková: Politický lynč?

18.05.2012 7:32

Konečně má vládní partička a na ní napojení pohůnci „velkou rybu“.

Sofie Chrtková: Politický lynč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Mediální a politická masáž a hon na Dr. Ratha neutichá, čímž zanikají ostatní podstatné záležitosti, které hodlá vláda schvalovat v naprosté mediální tichosti kupř. vysokoškolské zápisné, zcela zanikají opět špatně připravené maturity nebo návrh, aby byly „křížkové lázně“ omezeny, protože se počítá především s ruskou a německou platící klientelou, utichlo jednání kolem církevních restitucí, utichly kauzy kolibříků a mazánků, atd. „Vládní partička“ má klid na práci proti našim občanům i státu a za všechny rozkradené milionové dotace nakonec může pouze dr.Rath – o čemž bude průběžně informován i Brusel. Konečně máme viníka i jeho partičku za všechny rozkradené eurodotace.

Média i politici, včetně různých politologů  mají naprosto jasno. Jasno měla i policie a předsedkyně PS, kdy to dokonce vypadá, že byla připravena a netrpělivě čekala, až bude moci dr.Ratha vydat.  Nebylo možné si nevšimnout, jaká spokojenost některým politikům v médiích čišela z tváří a jak hráli  „opravdové  rozhořčení“.  Není překvapením, že ČSSD žádala, aby dr. Rath odstoupil ze všech funkcí  - to by mělo být při podezření z trestného činu politickou samozřejmostí, ale co je zarážející, jak si  je např. JUDr. p.Hašek zcela jistý, že dr.Rath je obyčejný zločinec. A nejen on. Ačkoli se ani hlava státu většinou nijak nevyjadřovala v předchozích miliardových kauzách, předávání obálek, odklánění milionků apod., pokud se jednalo o její oblíbence nebo pravicové vazby, byla velmi zdrženlivá, ba naopak – důrazně pochybovala. V případě Dr. Ratha veřejně pochválila práci policie.

Dr. Rath byl obviněn, ale dosud mu nebyla prokázána vina a nebyl  dosud odsouzen. Okolnosti jeho zatčení  a to,  jak se neustále mediálně mění  různá „zaručeně potvrzená fakta“, co se  kde našlo a různé jiné okolnosti a osobní vazby, spíše nahrává domněnce, že je to dobře připravená  poprava politika, který někomu hodně překážel a to zprava i zleva. Dobrý právník by i na samotném zatčení našel mnoho chyb a nesrovnalostí. Nevypadá vše tak čistě, jak se o tom nejen hovoří a mediálně prezentuje, minimálně není měřeno a jednáno stejným metrem.  To je pořádný obětní beran. Nakonec se dovídáme, že je velmi málo konkrétních důkazů, údajní spolupachatelé odmítají vypovídat, konkrétní další svědci nejsou,  zastupitelstvo se musí teprve podívat do různých smluv, čili nic konkrétního nikdo neví - což je hodně zvláštní. Dr. Rath  prý neměl být původně objektem šetření, ale uvízl "náhodou" jako  "velká ryba". Vše působí dojmem, že  až na podivnou krabici v rukou dr. Ratha, kterou ostatně v rukou mít mohl a nemusel tušit, co obsahuje, pak je podivné i to, že krabice na chvilku zmizela, než byla otevřena. Je tedy více nejasností, než  skutečně potvrzených a ověřených, nezpochybnitelných faktů, tedy nic podstatného, aby se vytvořil takovýto mediální humbuk a politický lynč. Jednou média tvrdí, že se 30 mil. Kč našlo pod podlahou v domku dr. Ratha, podruhé v domku ředitelky. Samé "Výjimky", neuvěřitelné "náhody", nejasnosti, mlžení,  odporující si "zaručeně pravdivé zprávy", podle nichž také politici dr. Ratha jasně odsuzují, jako by byl pravomocně odsouzen. Nepůsobí to  celé vůbec důvěryhodně.

 Určití politici a samozřejmě  média, jsou jasně přesvědčeni, že dr. Rath je vinen a jeho odsouzení a celý průběh jednání až k soudu, je jen  a pouze maličké procedurální  a nezbytné zdržení,  protože je přeci naprosto jasné, že dr.Rath je zločinec, kterého se konečně podařilo přichytit „přímo při činu“. Skutečně výjimečný případ od samého počátku, který  má občanovi doslova vymýt mozek i před krajskými volbami a přesvědčit jej, že  dr. Rath, „spojenec“  p. Paroubka  byl a je zločinec, dokonce jsme slyšeli – psychopat, pravice je naprosto čistá a máslo na hlavě má levice. Především, co není normální, je zcela neobjektivní, až hysterické chování médií a politiků.

Pokud se dr. Rath něčeho dopustil, budiž, ať ponese odpovědnost osobní i politickou. Přesto, že je věc na začátku šetření,  měli média i politici již zcela  jasno,  ačkoli nebyl dr. Rath  ještě ani vyslechnut.  Předčasné  „jasno“ měla i předsedkyně PS a to bez sebemenšího zaváhání. Opět další „výjimka“, že?  Dr. Rath musel být bezprostředně zatčen a hlavně – uklizen rovnou za mříže, aby „neutekl, neovlivňoval svědky a nepáchal další trestnou činnost“!  Dr. Rath je zřejmě nebezpečným mafiánským kmotrem, ne-li rovnou hlavou a jasným  rodilým zločincem.  Média a politici občanům lžou permanentně, proč by si měli občané myslet, že se nelže také v případě dr. Ratha, když se lhalo i ohledně zločinů p. Paroubka, kdy také byla zatčena a vzata do vazby p. Jourová, shodou okolností za tím stála stejná osoba či osoby? Nebojí se spíše někdo, že dr. Rath ví příliš mnoho? Zatknout někoho totiž není nijak složité, není složité na někoho něco narafičit, ale ještě to neznamená, že je skutečně vinen, i když sedí ve vazbě!  Takových případů je opravdu dost. Nepodléhejme tomu, abychom si  „museli“ myslet, co si  máme „myslet“, stejně jako tomu bylo u p. Paroubka, ale i v totalitním zřízení a uplatňování moci.  A není od věci, že sama JUDr. Benešová z ČSSD jasně mluví i o současně vládnoucí  justiční mafii.  Pokud se jedná o ČSSD, mohl by dr. Rath  říci: „I ty, Brute?“ Českou  politiku poškodil i v zahraničí – kdo jiný, než dr. Rath, čemuž přitakala i Hlava. Spíše se nám v přímém přenosu opět otevírá panoptikum  zuřivých a silně zaujatých politických i mediálních příšer. Žádná  objektivita, střízlivost ani rozum. A především - jde o blízké krajské volby.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…