Sofie Chrtková: Projev prezidenta

29.12.2013 18:52

Prezident Zeman navázal na tradici T.G.Masaryka a projev ke konci roku a bilanci své činnosti nepřednesl jako novoroční projev k 1.1. Exprezident Klaus - na věky věků ten správný a jediný prezident, nám v jeho „tradičním“ novoročním projevu jistě další Zemanovy „hlouposti a ubohosti“ náležitě napraví. Nějak se nám nemůže srovnat s realitou, že není již prezidentem a ani středobodem české politické scény.

Sofie Chrtková: Projev prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Samozřejmě, že na prezidentovi  Zemanovi, jak média, tak politici a politologové či jiné „osobnosti“, nenechali  nitku suchou, dle osvědčeného – kdo chce psa bít, vždy si hůl najde. Jsou nám vnucovány názory  tkzv. politologů a politiků, ačkoli jde o vědra plná nenávisti, zášti, pokrytectví a závisti.  Zeman má  být občanům znechucen za každou cenu, aby viděli, že si nedovedou zvolit  ( občan je nesvéprávnou ovcí)  správného prezidenta v přímé volbě a  jediní, kdo  si mohou zvolit toho „správného“ prezidenta, jsou jedině vítězné strany, resp. pár stranických špiček, a to přesně prezidenta k obrazu svému.

Kritika Zemana ze strany ČSSD má zakrýt především prohru této strany a nedodržení slibů voličům. Kritizovala ODS i TOPku za nesplnění předvolebních slibů a za zradu na voličích, ale co dělá sama dnes? Naprosto to samé – jen se straně jednalo o to, aby nalákala voliče na plané sliby a vyhrála volby, stejně, jak to udělala ODS a TOPka. Zeman k nelibosti všech  politických  dinosaurů, své sliby  voličům zatím  dodržel a pár politických dinosaurů z výsluní odstranil – konečně někdo, kdo drží slovo a není vláčen stranickými aparáty, a za to musí být náležitě ztrestán.

Stranám nevyhovuje aktivní a kritický prezident, který se přímo zajímá o to, jak strany a jejich vrcholní představitelé jednají. Občanům to naopak velmi vyhovuje a také předpokládají, že pokud si zvolili svobodně a v přímé volbě prezidenta, nebude jen loutkou politických stran. Strany vlastně bojují  skrze Zemana s občany a ti jej také, jako přímo jimi zvoleného prezidenta, berou jako jedinou vysoce postavenou osobu, která má tu možnost, ale i odvahu, stranám se i postavit, nikoli jen slepě poslouchat.

Daleko větší a zcela oprávněná kritika by se totiž měla snést na B.Sobotku, který své sliby občanům a voličům porušil a  vzal do budoucí koalice KDU-ČSL, aby hladce prošly církevní restituce i nový občanský zákoník z dílny ODS a pokračoval v politice minulé koalice de facto beze změn. Zkrátka, hoši se nám za ta léta v PS, napříč politickým spektrem, asi hodně „skamarádili“ a Zeman jim do toho hodně vidí. Politologové, coby vystudovaní vědci v oboru politiky, nám pak shůry své vědecké nadřazenosti a tedy i neomylnosti, „vědecky“ vysvětlují prachobyčejné jevy, které vznikají v každém sociálním, politickém, obchodním aj. spolčení, natož, pokud se jedná o koryta, moc a zisky. Tyto jevy zažíváme od školy  i v zaměstnání.

Média nám náležitě vymývají mozky  v prospěch  vládnoucích politických stran a zase je to jen o moci a penězích, kde morálka, odpovědnost, slušnost a čestnost  se nenosí, naopak, jsou to nepatřičné jevy, aby na špinavosti, podlosti a politické křivárny nebylo vidět, tedy nebylo na ně  ani upozorňováno. Nechuť Zemana k médiím je naprosto  pochopitelná. A stává se pravidlem, kdo je miláčkem našich médií, tak kolem něj něco smrdí.

Nelze si nevšimnout, že  mnoho věcí a skutečností, které se u nás a  hlavně v politice dějí a koho média preferují či dehonestují, je přesně naopak nebo má být jen odvedena pozornost od skutečných problémů, nešvarů a dokonce i podvodů. TV budou ukazovat zbídačelá  a trýzněná zvířata,tedy ojedinělé jevy, ale plošná bída důchodců, bezdomovců a samoživitelek zůstává na okraji zájmů – tím se zakrývá politická neschopnost, asociálnost a arogance moci, včetně rozkrádání veřejných peněz, které by měly jít na zamezení sociální  bídy a chudoby. Média budou kritizovat Zemana, ale rozkrádání a tunel zvaný „církevní restituce“, včetně okolností schválení tohoto „zákona“, přejdou mlčením. Za naprostou drzost lze považovat vnucovat občanům „novoroční projev“ exprezidenta, který za podivných okolností  podepsal amnestii pro mnoho megatunelářů, zlodějů a podvodníků a má tak „nahradit“  při novoročním projevu prezidenta Zemana a účelem má být opět politické „upozadění“ svobodně a přímo voleného prezidenta . Zkrátka, jde o zachování mafiánského  systému  polistopadových oligarchů a je jen na nás, občanech, zda jim budeme i nadále sedat na lep nebo konečně prokoukneme.

Projev prezidenta Zemana byl normální a lidský.  Sobotka, coby „možná premiér“ i jiní projev prezidenta kritizovali za to, že nemá a nesdělil  své „vize“. Od Sobotky tato kritika skutečně sedí, když jeho vizí a skutečným programem je zachování všeho, co bývalá koalice schválila, až na pár naprosto nepodstatných kosmetických úprav, kdy je prohnilý systém plně zachován, kdy nasliboval voličům opak, jen aby strana zvítězila a on mohl následně své voliče  zklamat, ze všech slibů ustoupit a hrát podle not KDU a bývalé koalice. Vize nepotřebujeme, víme kam jdeme a kde jsme, ví to i prezident Zeman a víme, jakož i Zeman, kam směřujeme i jak to dopadne. Prezident Zeman se tedy věnoval slibům, které občanům dal a oproti jiným i dodržel a popřál jim hlavně zdraví. Kdyby mluvil o „vizi“, zase  by jej zkritizovali a pokud jsou u moci  politici, kteří dané sliby nedodržují, je jakákoli vize zbytečná a byla by i mylná. S politiky, kteří své sliby neplní, je totiž jakákoli vize nesplnitelná.

Jen poznámkou a upozorněním na článek v BL Zemřelá společnost http://www.blisty.cz/art/71522.html.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…