Stanislav Kliment: Juncker vyhrocuje situaci. Vyhrožuje!

06.11.2015 18:41

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker včera zkritizoval členské státy Evropské unie ze střední a východní Evropy, které kriticky nahlížejí na relokaci migrantů. Jak uvedla agentura Bloomberg, varoval je, že v budoucnu by je mohlo potkat snížení evropských rozvojových fondů.

Stanislav Kliment: Juncker vyhrocuje situaci. Vyhrožuje!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Juncker ve Frankfurtu nad Mohanem v Německu na konferenci o bankovnictví pronesl: „Měli bychom se ptát, zda je možné zastavit poskytování evropských fondů prostřednictvím rozpočtu EU, když některý členský stát není schopný plnit své závazky.“ Předseda Juncker současně pronesl, že některé členské státy z východní Evropy nepamatují na pomoc, kterou dostali po pádu komunismu.“

Jean-Claude Juncker svými výroky vyhrocuje situaci a negativně ovlivňuje vztah občanů států východní Evropy k Evropské unii. Již nyní ve většině z nich roste euroskepticismus a dokonce zaznívají požadavky např. na referenda o členství v EU nebo rovnou na vystoupení z evropského společenství.

Názory politiků ze Slovenska, Maďarska či Česka nelze jen tak jednoduše odmítnout a rozumnou diskusi nahradit výhružkami. Rozhodně tím spíše, že řešení předkládaná Junckerovou komisí a Berlínem se ukazují jako slušně řečeno nedomyšlená a neúčinná.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …