Stanislav Kliment: Víte, že vznikl Výbor pro záchranu Ukrajiny?

06.08.2015 8:35

Bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov oznámil, že byl založen Výbor pro záchranu Ukrajiny, ukrajinská vláda v exilu. S Azorovem byli při oznámení přítomni poslanci parlamentu před „revolucí snajperů“ Volodymyr Olejnik i Ihor Markov.

Stanislav Kliment: Víte, že vznikl Výbor pro záchranu Ukrajiny?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Olejnik, poslanec po tři funkční období, byl představen jako kandidát na prezidenta Ukrajiny. Požadavkem je totiž také uspořádání předčasných prezidentských, ale také parlamentních, regionálních a místních voleb.

„Prohlašujeme, že na Ukrajině byly založeny a fungují výbory pro záchranu Ukrajiny! Navrhujeme všem občanům, politickým stranám, odborářským a veřejným hnutím, aby společným úsilím zjednali pořádek v našem domě", řekl v Azarov, kterého Výbor pro záchranu Ukrajiny zvolil svým předsedou.

Azarov prohásil, že když podal demisi z funkce předsedy vlády, byl přesvědčený, že vznikne vláda národní jednoty, jejímiž členy budou představitelé různých politických sil, a bude pracovat pro návrat stability, klidu a pořádku na Ukrajině. Nepřipouštěl si prý, že síly, které se dostaly k moci státním převratem, rozpoutají krbvavou válku, budou rozvracet hospodářství a společnost přivedou do stavu chaosu.

Výbor pro záchranu Ukrajiny se obrátil k občanům Ukrajiny s poselstvím a výzvou k „nenásilným protestům“ a vyjádření požadavku na odchod „zločinného režimu“ v Kyjevě. „Sami neodejdou. Národ musí vzít moc do svých rukou,“ stojí v prohlášení.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…