Stanislav Zapletal: Je to, myslím, na trestní oznámení, paní Kabátová

07.10.2020 9:20

Vážená paní Kabátová, samozřejmě vím, že se novinář živí psaním. Někdy mu to moc nejde, někdy není dost námětů. V tom případě nezbývá než popadnout cokoli, i třeba něco ošklivého a tím víc mávat, čím je to houpější.

Stanislav Zapletal: Je to, myslím, na trestní oznámení, paní Kabátová
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Důsledkem divokého vstupu do demokracie, která se mi jeví někdy až odporná, takovou jsem si opravdu u morového sloupu v Olomouci v 89. nechtěl vyzvonit, je někdy až bezuzdné chování některých občanů. Měl jsem zato, že zase začneme od Masaryka. Místo toho se začala republika rozkrádat. A v rámci vyhlašované svobody, když si nikdo nevzpomněl na nesmírně důležité slovo odpovědnost, se začaly dít věci.

Situaci nepříliš dávno náramně vylepšil Ústavní soud, když vydal usnesení, nad nímž jsem užasl. Že prý pokud je někdo veřejným činitelem že se mu může třeba i sprostě nadávat. Tím řada prasat dostala vestu a začala se chovat podle toho.
Za těchto okolností, když je pandemie, jste ve svém dnešním článku Čeští popírači pandemie nevěří rouškám ani úmrtím ZDE znehodnotila rozhodnutí vlády. Když obšírně pouštíte do světa často i bláboly těch, kteří, když nejsou schopni vyjít s něčím pozitivním, se živí jen negací. K čemu myslíte, že je nám, občanům, dobré, že se dovíme o tom, čím se pár bláznů snaží zviditelnit. Nu a Vy těmto chudákům s tituly i bez titulů děláte tlampač. Víte, důležitost věcí se může posuzovat také tak, že se položí otázka, co by se strašného stalo, kdyby se o tom problému vůbec nemluvilo.

A tak si dovolím otázku a ptám se Vás, co strašného by se stalo, kdybyste nedělala tlampač odpůrcům vládních nařízení. Myslím, že byste naopak těm vládním opatřením pomohla do života. Což, jak se také domnívám, by mělo být samozřejmé v počínání odpovědného občana.

Já se na tu Vaši iniciativu dívám jako na maření úředního výkonu. Neboť občan, který myslí poněkud jednodušeji díky Vám snadno dojde k závěru, že když "tam ten pan dochtor říká, že je rouška na prd, tak proč bych ji nosil, nééé?".

Víte, vládní nařízení je třeba plnit. Můžete na ně brblat, ale jste povinna se jim .dokonce někdy i pod sankcí  podřídit. Platívalo, že čím vzdělanější byl občan, tím se choval odpovědněji. Ve Vašem článku jste se dle mého názoru odpovědně nechovala.Tady bych byl proto, aby na podobné výlevy, jaké jste nám nabídla - kde jinde - než na Seznamu - byl patřičný flastr. Ostatně, proč bych se na to policie nezeptal. Podle mě jde o maření úředního rozhodnutí. Pravděpodobně z velice podivného důvodu:  A velice podivným způsobem. Třeba proto, že novinářce chyběla fantazie, aby si našla rozumnější námět. Ale hloupě ten článek napsaný není, i když hloupý podle mě je. Ona paní Kubátová chytře dělá vzbouřencům odvokáta, když uvede jejich výkřiky, kterým se ale potom dodatečně diví. Panečku! Novinářská hlavička!

Co myslíte, paní Kabátová, trefil jsem se?

Ona totiž rozhoduje vláda, která nese za zdraví občanů odpovědnost. Nerozhodují ti, kteří za nic neodpovídají.Řekl bych, když třeba diskutuji s panem Šídlem, také ze Seznamu, že pojem "odpovědnosti" do Seznamu ještě nedorazil. Ví-li se tam vůbec o něm. Nebo jste tam už zapomněli na odporné nahánění jednoho schizofrenika? Kterému se doposud pan Kubík a paní Slonková neomluvili?

Kapišto, paní Kabátová?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…