Stanislav Zapletal: Naši novináři jako vlci z pohádek Ovčí babičky

21.02.2019 16:11

Prohlížím internet a ne a ne najít cokoli, co by znělo třeba jako: "Jak on si ten ošklivý Trump může k sobě pozvat trestně stíhaného premiéra Babiše. A slavnostně - na narozeniny T.G.M!? To by se, tedy Trumpovi, mělo zatrhnout a hned!".

Stanislav Zapletal: Naši novináři jako vlci z pohádek Ovčí babičky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Denní tisk, ilustrační foto

V pohádkách Ovčí babičky vlci končili vždy stejně: uštvaní, vyjevení, s široce otevřenými tlamami.

A nyní je jasno, proč jsem si na ně, prohlížeje internet, vzpomněl. A řekl jsem si: když komentáře k cestě Babiše za Trumpem není, tak ho napiš sám.

Tak tady ten snaživý komentář je.

Tak on si ten Trump dovolí pozvat Čecha, původem Slováka, kterého nemáme rádi a ani se nezeptá třeba - českých novinářek či novinářů jako je třeba paní Hovorková, pan Štindl, i pan Jandourek -  jestli se to při pěstování svobody a demokracie podle novinářského gusta smí?

To by si tedy naši novináři mohli prsty na klávesnicích počítačů umlátit naprosto zbytečně, když marně líčí, co je to Babiš za padoucha.

Já bych do USA pana Babiše také nejraději nepustil. On tam totiž uvidí něco, o čem už mluví dlouho, že totiž stát je možno řídit jako podnik a v osobě presidenta Trumpa se dokonce setká se státním manažerem, který USA řídí. Neboť president Trump není vlastně vůbec podle našeho pohledu prezidentem, ale předsedou vlády, velmi mocným šéfem moci výkonné, kterou ho vybavila americká Ústava napsaná spíše podnikateli, než jen evropskými právníky. Ostatně co si může Trump dovolit v rámci mantinelů, které mu staví moc zákonodárná a soudní (ta s pravomocemi, po nichž naše soudnictví vůbec netouží, to by muselo "makat" docela jinak) pozorujeme v přímém přenosu. Ale kupodivu, přesto, že ústava USA platí už přes dvěstě třicet let, nikoho moudrého v USA ani nenapadlo, že je ji třeba měnit, sem tam jen v rámci modernizace doplňovat. Zatímco naši ústavu by bylo podle té americké třeba překopat nejlépe celou. Asi si to zatím myslí jen jeden občan v naší republice, tedy já, ale co se dá dělat.

Nu a Babiš uvidí, jak se presidentovi USA, který je ve stejné funkci jako Babiš, vládne. Jakožto nejvyššímu státnímu manažerovi moci výkonné...Naroste mu hřeben ještě víc. Že si s Trumpem budou moci o lecčems splknout, není pochyb.

Z tohoto hlediska by bylo zřejmě lepší, kdyby do Ameriky raději nejel.

Zkazí se tam.

Stanislav Zapletal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla