Svatopluk Otava: Krize zdravotnictví? Jen další krok k likvidaci státu. A národa, pochopitelně…

23.09.2016 8:30

Bruselským kolonizátorům a našim kolaborantům se podařilo přivést zemi cugrunt ekonomicky rozkradením kdysi bohatého státu, zlikvidováním konkurence, rozvratem vzdělání, ožebračením národa, jemuž v dosud formálně vlastní zemi nepatří ani pitná voda.

Svatopluk Otava: Krize zdravotnictví? Jen další krok k likvidaci státu. A národa, pochopitelně…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Zlikvidovali jsme vám průmysl, zemědělství i školství. Tak to zdravotnictví vlastně už tak moc nepotřebujete…

Podlidé ve strategicky zajímavém evropském prostoru si proto nezaslouží špičkové zdravotnictví, které generace předků budovaly stejně, jako výkonný průmysl, zemědělství a školství. Strásští, hegerové, němečkové a podobní „odborníci“ proto pilně pracují na likvidaci kdysi všem běžně dostupného zdravotnického luxusu pro všechny, který nám záviděl svět. A vydávají to za „hledání cesty k záchraně“. K smíchu, kdyby nešlo o další národní tragédii.

Je to jako přes kopírák. Navzdory několikasetstamiliardovému aktivnímu saldu, se kterým „totalita“ předala zemi „demokracii“ jsme se dopracovali do stavu levné montovny bez schopnosti zajistit vlastnímu lidu potravinovou soběstačnost. K udržení dočasného stavu podřízenosti, než nám bude země definitivně sebrána a odevzdána jako lebensraum západoevropským „hodnotám“, je třeba generace ovladatelných euroblbů, jejichž výrobu má na starosti dientsbierovsko-valachovský tým inkluzivních dobroserů. A protože euroblb je už svým určením podčlověk, zdravotnickou péči lze redukovat na jakési minimum, takový spíše veterinární servis známý dříve jen z oblastí rovníkové Afriky.

„Okecávání“ zde nestačí. Je třeba chtít, pak řešení jsou

Sněmování Lékařské komory, LOK, poslaneckých a senátorských potentátů vůbec nemělo za úkol pojmenovat příčiny současného stavu. Mediální vyjádření pana Němečka či MUDr. Kupky se omezovalo na pitomoučké handrkování okolo lékařských platů a úhradových vyhlášek. Díky nesrovnatelně lepšímu finančnímu ohodnocení lékařů na západ od našich spíše virtuálních hranic prý nelze nijak zamezit stárnutí (praktický vymírání, tedy vymizení) lékařské populace na území bruselského protektorátu Čechy a Morava. Je to pochopitelně lež. Náprava aspoň v první fázi je velmi prostá a použitelná i pro další obory produkující skutečné odborníky naším dosud nikoli dostatečně zdevastovaným školstvím přírodních věd.

Povšimněme si, že doktoři a inženýři, které nám s takovým gustem kradou západní státy, studují na státních školách. Není totiž ekonomicky výhodné pro soukromý sektor draze vybavovat laboratoře a zajišťovat výuku u náročných studií, jako je medicína. Privilegium výchovy a vzdělání dorostu v přírodních vědách je tedy ponecháno daňovým poplatníkům, zlatý důl velkovýroby „humanitárních“ tlachalů o světlé budoucnosti pak samozřejmě obsazuje halda soukromých „univerzit“ s nulovou praktickou hodnotou. Ve skutečnosti – platíme i tuto zhůvěřilost.

Je při tom docela dobře finančně vyčíslitelná hodnota výchovy každého lékaře, fyzika, chemika nebo strojaře. A zde funkční stát může snadno zasáhnout, aby k odlivu mozků, jež byly vzdělány za naše peníze, nedošlo. Stačí nastavit výši postudijní kauce, kterou by mladý odborník, co se vydá „na zkušenou“ do západních zemí, měl za povinnost splácet ze svého bezkonkurenčního platu České republice až do doby, kdy by náklady jeho studia byly zcela vyrovnány. Zůstal-li by však (například) lékař ve službách českého zdravotnictví za český plat po dobu minimálně deseti let, takovouto kauci by platit nemusel.

Selský rozum nám postačí, ty neselské exportujme

Je to prosté, jako cokoli, co má napravovat pokřivený stav věcí. Bylo by to dostatečně účinné a vzdělanci v přírodních oborech by jistě pouvažovali nad možností rozvíjet své schopnosti i pro národ, z nějž vzešli a možná by přestali prvořadě nadřazovat stav své kapsy nad zemí, jíž stále ještě někteří nemoderně nazývají domovem.

Sociology, žurnalisty, psychoterapeuty, inkluzisty a stoupence „hodnot“ bychom pak mohli od takových závazků zcela oprostit a naopak jim při cestě do zahraničí nějaký ten ranec buchet (či koblih, kdo ví…) přidat na cestu. Těžko lépe uspíšit rozpad eurounijního Krachistánu jinak, než exportem nějakých těch jandů, klvaní, kolářů, štětinů, dientsbierů, sobotků, všechny filipovské našich zeměpisných šířek nechť jim na cestu z plna hrdla zanotují…

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty