Svatopluk Otava: Packalové, ale hodně nebezpeční pro stát...

29.07.2019 15:35

Vypadá to na první pohled jako protimluv, ale stálé přetřásání činnosti českých tajných služeb médii, politiky, především pak samotným šéfem kontrarozvědky Michalem Koudelkou, to nakonec potvrzuje. Tajné se v hyperkorektní, významově úplně zběhlé mluvě zkrátka rovná veřejné.

Svatopluk Otava: Packalové, ale hodně nebezpeční pro stát...
Foto: archiv Svatopluka Otavy
Popisek: Svatopluk Otava

Či veřejně tajné, tajně veřejné...., že je to hloupost? Inu, je, ale tak se zkrátka věci mají a je tím pouze potvrzována prezidentem vyhodnocená míra profesionality šéfů českých špiónů i kontrašpiónů Marka Šimandla a Michala Koudelky, že jsou totiž „čučkaři“. Nebo packalové, dalo by se také říci. Kdyby už pro nic jiného, tak proto, že mají stále tendenci veřejně se plácat (i se spřízněnými politiky a médii) po ramenou za jakési „úspěchy“ při obraně republiky, ke které přispívají svými „tajnými“ operacemi.

„Tajné“ bajky jsou spíše pro smích

Jestliže se máme rozhlédnout po úspěších našich tajných služeb, nastává problém. Může se o tom vůbec mluvit, když je to tajné? A je třeba úspěchem, když si kontrašponážníci klopotně vykonstruovali jakási obvinění na několik ruských podnikatelů ze špionážní činnosti, na jejichž základě sice konkrétním osobám způsobili nepříjemnosti, ale nikdy nic neprokázali?

Co potom s pokusem o o výklad historických událostí, které nově patrně spadají pod kompetence BIS? Naše dějiny jsou dle pana Koudelky a jeho neúnavných badatelů prakticky proruské. Je nutno vytvořit nové učebnice, pestřejší, jen lehce ideologicky správnější. Takové, jak bychom to neljépe asi nazvali...  -  na ja, richtig! Vždyť už více než tisíc let k nám dobro přichází ze Západu, nicht wahre?

Je skutečně úspěchem, když i za pomocí mainstreamu Koudelka vytrvale bubnuje proti čínskému technologickému gigantu Huaewei, aniž si i díky neutuchající práci svých spolupackalů povšimne, že si jeho prostřednictvím dělá z celé BIS i České republiky legraci americký prezident Donald Trump? Ano, ten přece pěkně po holywoodsku napřed „nekompromisně“ čínské telekomunikační dominátory vyostouzel, ve vazalské Kanadě nechal i zatknout šéfku místní pobočky, aby ovšem mírnyx-dýrnyx prohlásil, že Huawei veškeré potřebné licence obdrží.

Je Cena mimořádného packala skutečně úspěchem...?

Je úspěchem, když ředitel (vazalské?) „tajné“ služby dostane od CIA, tedy cizí tajné služby, vyznamenání, jako Michal Koudelka? Cenu George Teneta? Mimochodem – Georg Tenet byl šéfem CIA v letech 1997 – 2004. Velel CIA v době, kdy díky její autorské dílně před médii protřepával Georg Bush ml. vítězně zkumavku s kypřícím práškem, jejž vydával za zakázané chemické zbraně. Tato bajka pak posloužila intervenci USA a Zápaďanů do Iráku, žádné chemické zbraně nebyly nalezeny.

Georg Tenet jako koordinátor amerických tajných služeb pak prošvihl i teroristický útok na Dvojčata 11. září, v důsledku čehož pak roku 2004 rezignoval z „osobních důvodů“. Sám pak hořce dodal, že předimenzované americké tajné služby zkrátka měly málo peněz. Tedy – neúspěšný bajkař a packal. Jako významný packal pak byl i prezidentem Bushem pochválen za „úspěšnou práci pro americký lid“. Takže – je udělení Ceny mimořádného packala podřízenému packalovi opravdu nějaký zaznamenáníhodný úspěch? Pro pana Koudelku asi ano.

Ale žijeme v podivné době, když se veřejná kolaborace „tajné“ služby s cizí mocí veřejně oslavuje a schopnost BIS střílet se do vlastní nohy může vyvolat tak maximálně úsměv inteligentního politického dravce, jako je Donald Trump nebo neveselé konstatování úrovně našich kontrašpiónů v lidové mluvě, jak předvedl inteligentní prezident Miloš Zeman.

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …