Tereza Spencerová: Politický skandál pro okrajovou pravici

23.11.2017 17:38

Glosa k TV-Zvězda

Tereza Spencerová: Politický skandál pro okrajovou pravici
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman představil celkových 113038 podpisů pod petičními archy pro svou prezidentskou kandidaturu

Celé mi to připadá tak neuvěřitelné, až jsem si to musela sama projít. Pod ruské ministerstvo obrany formálně spadá jakýsi mediální holding, v němž šéfují lidé, kteří první zkušenosti získávali v legendárních mediálních impériích Berezovského a Gusinského. A pod onen holding spadá i „vlastenecká televize“ Zvězda, která proslula jako chrlička „fake news“, i když její „fejky“ – třeba tvrzení typu, že v ukrajinské armádě na Donbase bojují nacistické zombies, nebo že EU má v plánu proměnit Ukrajinu ve svou gay kolonii – ze všeho nejvíc připomínají náš kdysi geniální magazín Hrom. (foto-vlevo: ruský tisk přenesl reakce prezidenta M. Zemana)

A na tomto ruském senzacechtivém bulvárním webu se objevil text o „bratrské pomoci“ v osmašedesátém. Mimochodem ve své předchozí „analýze“ týž autor zasvěceně popisoval, jak „maďarští fašisté“ v roce 1956 hromadně upalovali krásné komunistické maďarské děti… Ten člověk to nebude mít v hlavě asi úplně v pořádku, dokonce i redakce se od jeho textů distancuje, ale přesto ho očividně hltá celá česká politická a mediální scéna, což by zase pro změnu naznačovalo, že to v hlavě nemá úplně v pořádku ani ona. A tak vznikl „politický skandál“, z něhož naše „okrajová pravice“ hodlá vyždímat, co se dá, i kdyby se přitom sama měla stát semeništěm dezinformací a fejků. Jako kdyby neexistovaly v téhle zemi jiné a zásadnější problémy, než je jeden blbej text na webu beztak už pochybné ruské telky… Nebo jako kdyby v Česku i „seriózní“ média snad každý den nepsala o Rusku naprosté zhovadilosti. Zkrátka, mnoho povyku pro nic. Ale za to velmi cenný pohled na to, jakých pochybných stébel se tu u nás bude kdo chytat, jen aby to tomu Zemanovi „znechutil“.

Mě osobně pak ale zarazilo, že po Zemanově stížnosti text z webu Zvězdy zmizel. Tedy, že nátlak našeho demokratického prezidenta alespoň drobně přispěl k cenzuře médií v Rusku a tím současně i ke zkulturnění ruského bulváru. Dost to připomíná situaci se sankcemi, které ruské ekonomice také pomohly se nadechnout. Zase jim už pomáháme! Co by si bez nás asi tak počali?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…