Václav Husák: Jak jsem se přesladil

24.08.2017 19:34

Měl jsem v životě štěstí na partnerky, s nimiž jsme se jak na veřejnosti tak i v nejskrytějším soukromí navzájem oslovovali docela obyčejně křestními jmény, v jedinečných situacích jmény zdrobnělými.

Václav Husák: Jak jsem se přesladil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dortík, ilustrační foto

Proto jsem byl ušetřen z mého úhlu pohledu po­kryteckých oslovení typu "miláčku", "drahoušku", "srdíčko", "zlatíčko" či "cukroušku". Být z pohledu milované osoby "slaďoučkým" může být jistě pozi­tivní stav, ale pro správného chlapa to jistě nemůže být cílem.

Mně se to však mimoděk podařilo. Vzhledem k mé oblibě velmi silně osla­zené kávy a stále více mne zner­vózňujícího obvodu pasu jsem již před několika lety přešel od klasického cukru k umělým sladidlům. Po mnoha experimentech jsem si nakonec oblíbil jedno sladidlo. Protože ho však všude nevedou, nakupuji si obvykle větší zá­sobu. Tak se stalo minulý týden a já jsem si do kuchyňské skřínky uložil deset plastových krabiček s mým ob­líbeným sladidlem.

Ale pak to přišlo. Potřeboval jsem si osladit kávu. Otevřel jsem skříňku, vzal první krabičku, zmáčkl tlačítko na jejím boku ... a nic. Tla­čítko se dokonce ani nevrátilo do pů­vodní polohy. Druhá krabička ... zase nic. Třetí, čtvrtá, pátá a už jsem zu­řil. "To snad není možný !!!" Šestá, sedmá, osmá, devátá i desátá ... stále totožný výsledek.

Na to již moje nervová soustava nebyla dost odolná a já jsem vztekle mrštil hrstí nefunkčních zásobníků zpět do kuchyňské skříňky. Nárazem z většiny z nich odletěla víčka a stovky malinkatých tabletek zasypaly široké okolí. Kromě jiného jsem měl kom­pletně pocukrovanou přední část saka a košile, také do hrnku s ká­vou stojí­cím pod otevřenou skřínkou napadala "vražedná" dávka sladidla. Prsa jsem si přeluxoval, kávu vylil a vzteklý odešel na domluvené jednání.

Rozhodl jsem se výrobci sladila "pomstít" tím, že o své katastrofální zkuše­nosti s jeho výrobkem napíši. Protože jsem si samozřejmě nepama­toval, jak se ono "hrozné" sladilo jmenuje (nakupuji ho podle vzhledu krabičky), probral jsem se odpadko­vým košem, kde nakonec všechny prázdné krabičky skončily, a jednu z nich si vzal na pracovní stůl. Když už jsem měl napsaný článeček, (poněkud jiný, než tento), otočil jsem v ruce onou inkriminovanou krabičkou, a zů­stal šoko­ván. Její spodní část byla totiž naprosto neviditelně inovována. Místo, odkud v minulosti vždy vypadá­valy tabletky, bylo přelepeno papír­kem s nápisem: "Zde odtrhnout!"

Z toho plyne následující poučení. "Pokud Vámi již léta letoucí nakupo­vaný výrobek najednou nefunguje, ještě nemusí být vadný. Možná, že je pouze inovovaný !!!"

Václav Husák

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…