Václav Klaus: Postavení obřího Marxova pomníku je výsměch dějinám

03.05.2018 13:12

Václav Klaus vystoupí v německém Trevíru proti opětovnému vytváření kultu Karla Marxe.

Václav Klaus: Postavení obřího Marxova pomníku je výsměch dějinám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus se v pátek dne 4. května 2018 v německém městě Trevír (Trier) zúčastní série akcí pořádaných Alternative für Deutschland varujících před opětovným vytvářením kultu osobnosti Karla Marxe (AFD gegen Marx-Kult).

Vystoupení Václava Klause v Trevíru lze m.j. vnímat i jako vyjádření nesouhlasu s oficiální účastí předsedy Evropské komise J. C. Junckera na slavnostním odhalení sochy Karla Marxe, které v Trevíru proběhne ve stejný den (4. května 2018). Sochu nechala zhotovit Komunistická strana Čínské lidové republiky, aby ji u příležitosti oslavy 200. výročí Marxova narození věnovala jeho rodnému městu.

„Postavení obřího Marxova pomníku, navíc financovaného stále ještě převážně komunistickou, Marxem inspirovanou Čínou, považuji za výsměch. Za výsměch dějinám, za výsměch obětem režimů, které vznikly na bázi Marxova učení, za výsměch dnešku. Je mimo veškeré chápání, že se odhalování Marxova pomníku účastní nejvyšší představitel Evropské unie. Je to přiznání vlivu, který má Marx na náš dnešek a na progresivistický, téměř marxiánský projekt evropské integrace v jeho dnešní podobě Evropské unie,“ říká bývalý prezident České republiky Václav Klaus.

Petr Macinka
Institut Václava Klause

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.