Václav Souček: Důmyslná interpelace

24.06.2014 8:59

Posluchač nechť promine část obšírné citace z minulého týdne, jejíž autentické znění bylo nepřeslechnutelné. Exministr Miroslav Kalousek zahájil odpolední poslanecké interpelace na premiéra vybraně:

Václav Souček: Důmyslná interpelace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

"Pan premiér nemyslí na nic jiného, než jak ještě zítra ráno být panem premiérem." Rozmyslnému ataku - jenž se dá považovat za interpelaci - předcházela ještě kusá zmínka o naivním pasáčkovi vepřů, Božím řízením ve funkci ministra zemědělství, který se plete do daní, a šermířský výpad na ministra financí, který se plete do situace na ministerstvu spravedlnosti.

Nuže - členové vlády mívají ve zvyku zajímat se o činnost svých kolegů, čemuž opozice nemá ve zvyku nečinně přihlížet; neboť každá opozice se cítí povolána k výkonu vlády příští. Pletou se tedy všichni do všeho, jsouce za to placeni; takový je aktuální výkon zavedeného systému zastupitelské demokracie.

Nad ostnatou interpelací exministra financí se můžete pousmát, ale i uznale smeknout. Obsahovala vyčerpávajícím způsobem na malém prostoru otázky i odpovědi, jakož i následný názor jednoho každého pozorovatele; včetně názoru na interpelujícího.

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.