Vaše věc: Hermes je bohem sportovců a obchodníků

01.08.2017 11:24

Po hlasování členů olympijského výboru v červenci t.r. v Lausanne, byly Paříž a Los Angeles ujištěny, že tato města uspořádají olympijské hry buď v roce 2024 anebo v roce 2028. Konečné rozhodnutí padne na zasedání 13. října v Limě.

Vaše věc: Hermes je bohem sportovců a obchodníků
Foto: pixabay.com
Popisek: Olympijské hry - ilustrační foto

Prezident Emmanuel Macron chce získat pro francouzskou kandidaturu velkou podporu a proto se osobně dostavil do Lausanne, aby obhájil francouzskou přihlášku. Nejlépe již pro rok 2024 a odnesl si ujištění, že se ve Francii uskuteční třetí olympijské hry po hrách v letech 1900 a 1924. Což by bylo sto let od posledních olympijských her ve Francii. Zůstává jen to, jak přesvědčit Los Angeles, aby mělo trpělivost do roku 2028 a získat společný souhlas s konáním her v tomto roce.

Kdyby se to podařilo, byla by to velká sláva a byl by to krásný symbol. Pierre de Coubertin si přestavoval při obnovení her, že jejich renesance z antiky by přispěla k obnovení a zotavení jeho země, Francie, poznamenané těžkou vojenskou porážkou ve válce s Německem v letech 1870-71.

V klimatu krize, která přechází současnou Francii, by olympijské hry byly velmi potřebné. V moderní éře snaha o zachování rytířských ctností, umožňující závody na zemi nebo na vodě, vzbuzuje stále entuziasmus, energii a jednotu. „Rychleji, výše, silněji“.

Deviza olympijských her povyšuje hodnoty, jež Francie dnes potřebuje, aby přijala mnohé výzvy, které má před sebou: ekonomické a morální narovnání a boj proti terorismu.

Přivítat olympijské hry, tzn. také velkoryse investovat do sportovního vybavení, do infrastruktury, do hotelů anebo do výstavby silnic. Také to ale znamená zajistit ochranu a bezpečnost. Řecko, které pořádalo olympijské hry v roce 2004, kolébka her, je známo jejich ekonomickým fiaskem. Projekt Paříže na pořádání olympijských her je vyčíslen na 6,6 miliard euro.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…