Vaše věc: Juan před japonským jenem

08.10.2015 7:35

Čínský juan se v srpnu stal pro platby ve světě čtvrtou nejpoužívanější měnou a přeskočil tak japonský jen. Informovala o tom organizace SWIFT, která poskytuje služby v oblasti globálních transakcí.

Vaše věc: Juan před japonským jenem
Foto: roklen24.cz
Popisek: Čínské jüany neboli renminbi - ilustrační foto

V posledních třech letech juan předběhl sedm měn a zařadil se za americký dolar, euro a britskou libru. Informovala o tom slovenská zpravodajská televize TA3.

Hodnota globálních plateb juanem v srpnu vzrostla o 9,13 %, přičemž platby prostřednictvím všech měn poklesly o 8,3 %. Jako platení měnu používalo v srpnu 100 států, přičemž 90 % finančních toků proběhlo v deseti státech.

Nejvíce plateb se uskutečnilo v Singapuru - 24,4 %, následně Velká Británie vykazuje s 21,6 % těchto plateb. Globálně platby juanem v srpnu realizovalo 1700 finančních institucí. Znamená to meziroční růst o 14 %.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Xaverovy patálie

10:14 Zdeněk Jemelík: Xaverovy patálie

Před několika dny začalo ve veřejném prostoru rezonovat jméno Luboše Xavera Veselého (dále jen LXV),…