Vladimír Pelc: Generál Fejk v. v.

01.12.2018 18:32

Jedu autem, točím volantem, poslouchám jakousi rozhlasovou stanici. Jako hlavní zpráva dnešního půlodpoledne se z rádia line informace, že dnes, po devětatřiceti letech, opustil armádu gen. Petr Pavel. Ohromující zpráva. Dech beroucí.

Vladimír Pelc: Generál Fejk v. v.
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Kladu si otázku, jak zveřejnění této zprávy interpretovat. Jaký byl důvod pro její sdělení veřejnosti. Vždyť každý den, týden atd. do výslužby odchází hejno bývalých vojáků z povolání. Bez povšimnutí. Bez barnumské reklamy. Tak proč tato obsahově prázdná informace právě o P. P.? Protože nakonec působil ve velících strukturách NATO? Tedy informace jako následek jeho rozporuplného působení?

Ano, rozporuplného: Neshledávám nic zářného na tom, že se z Pavla stal Šavel, že soudruh přísahající věrnost socialistickému Československu, snad i Komunistické straně Československa (to nevím přesně, protože jsem tuto přísahu neabsolvoval), ale určitě věrnost československému lidu, tedy že taková osoba později přísahá na prapor NATO, svého bývalého vojenského nepřítele.

Ale zpět ke zprávě – na ni samotné nic podstatného není. Nemá být tečkou za rozporuplným vojenským a politickým působením pana P. P. Ne, v tom její váha není.

Uvedená obsahově prázdná informace o P. P. v. v. je důležitá v tom že sděluje, že pan P. P., přes odchod do v. v., má za politický úkol, daný mu Severoatlantickým paktem, být v roli výrazného, snad hlavního, vedoucího, řídícího válečného roztleskávače; v roli, na kterou jsem již upozorňoval (zde a zde). Takovou roli nemůže mít z vlastní hlavy, v ní se urodit nemohla. Ale snaží se. V posledních dnech se činí při fejkování o ruském nebezpečí, cpe občanům do hlavy nesmysly o ukrajinské slušnosti a serióznosti, a o ruských hrdlořezech, kteří si dovolili zadržet tři vojenské ukrajinské lodě jen kvůli takové maličkosti, totiž že u Krymského poloostrova vpluly do ruských výsostných vod.

Myslím, že roli válečného roztleskávače bude i ve výslužbě pan P. P. plnit perfektně. Zadání přece dostal jasné. A rozkazy umí plnit přesně, přísně a bezodkladně. Počet hvězd hodnostního označení na ramenou a množství cingrlátek na prsou jsou toho důkazem. A tak pan gen. P. P. v. v. bude nadále zahnojovat veřejný prostor svými primitivními fejky.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …