Vladimír Pelc: Hejtmanka a její VIP příbuzní

12.11.2017 7:35

Sdělovací prostředky přinesly dnes informaci o tom, že středočeská krajská hejtmanka Jaroslava Pokorná-Jermanová (za politické hnutí ANO 2011) měla v krajské nemocnici v Benešově hned dva konflikty s jejími pracovníky. První se odehrál v polovině srpna, druhý 4. září t.r. *)

Vladimír Pelc: Hejtmanka a její VIP příbuzní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

V srpnu, kdy byl v nemocnici ošetřen její švagr, se prý v noci na chirurgii objevila pí hejtmanka a začala si stěžovat, že se o pacienta špatně starají – je to její příbuzný, tedy prý VIP pacient, a tomu musejí věnovat lepší nemocniční péči. Lékaři potvrdili, že pí hejtmanka jim při té příležitosti vyhrožovala svou funkcí. Po srpnové premiéře došlo v září k repríze – to zase ve stejné nemocnici byl její manžel, též VIP, jak také jinak, že ano; i pro něho chtěla pí hejtmanka lepší péči. Měla si mj. dohodnout, že její manžel bude na jednolůžkovém pokoji – já tedy nechápu, jak taková dohoda vypadá, domnívám se, že jde spíše o nějakou levárnu – avšak do nemocnice přivezli dva tři pacienty s úrazem, a tak chudák vipmanžel musel nějaký čas být na pokoji třílůžkovém. Chudák. Podle vyjádření pí hejtmanky to byl pro jejího vipmanžela „děs a hrůza“. Pro tisíce jiných pacientů to však jsou běžné služby.

VIP je zkratka z anglického označení „very important person“, v překladu „velmi důležitá osoba“. Označují se tak kupř. osoby mající přístup na akce, kam jiní pozváni nejsou, nebo kteří si zaplatili vyšší třídu přepravy letadlem apod.

Co nám, neVIP občanům, pí hejtmanka svým jednáním sdělila? No, že na rozdíl od jejích příbuzných (a samozřejmě od ní samotné), my ostatní do vyšší, privilegované třídy, kam patří ona a její příbuzní, pozváni nejsme, že tam nepatříme; jsme, jak říkají moje vnoučata, jenom nižší level. Nejsme důležití.

Ano, stává se, že v nemocnici mají fofr, a občan má pocit, že by ta péče mohla být drobet lepší. Sám jsem to zažil. Ale místo roztahování kušně o jakýchsi VIP personách bych se spíše snažil, aby zdravotnictví fungovalo co nejefektivněji a nebylo podfinancované.

Ale to, že si pí hejtmanka dvakrát roztáhla chřtán v případě svých příbuzných, švagra a manžela, není náhoda. Je to nadutost, je to arogance moci.

A tak si dovolím, za všechny neVIP občany tohoto státu, vyslovit radikální názor: Pokud chcete, vážení politici z hnutí ANO 2011, postupovat tak, jako pí Pokorná-Jermanová v benešovské nemocnici, tak to jděte raději do prdele.

*) Viz https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/muj-manzel-je-vip-chci-lepsi-peci-lekari-popsali-konflikty-s-hejtmankou-39685?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla