Vladimír Pelc: Může státní zaměstnanec urážet prezidenta?

25.07.2017 14:07

Na IT (Forum24) se dnes objevila informace, že prý zaměstnanec ministerstva kultury na svém Twitteru označil prezidenta Miloše Zemana za dementního opilce.

Vladimír Pelc: Může státní zaměstnanec urážet prezidenta?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

S diagnózami stavu Miloše Zemana, s diagnózami na dálku, se roztrhl pytel; blíží se totiž volby: Údajný psycholog umí na dálku, patrně to má z České televize, seznat, že Zeman je osoba s inteligencí asi někde v pásmu lehké debility, jiný specialista na cokoli od náboženství po filozofii zase ví, že Zeman je stárnoucí chvějící se věchýtek, uzlíček nervů a samozřejmě alkoholik, nebo kandidát do prezidentských voleb, perfektně rozumějící vekslu a sázkám, zase stoprocentně ví, že Zeman je vlastně takový psychický poseroutka, který těsně před prezidentskou volbou z boje strachy uteče…

Aktuálním útočníkem je jakýsi Petr Kukal, který se na ministerstvu kultury stará o Twitter, jenž prezidenta označil za dementního opilce. Opět jen tak na dálku, protože osobně Zemana zcela jistě nezná. Na IT se lze dovědět, že prý ten Kukal je vlastní profesí pedagog, odborník v oblasti vzdělávání, spisovatel a básník – pak ale ty, které oblažuje svou pedagogickou, vzdělávací, spisovatelskou a básnickou činností, upřímně lituji. Snad jeho působení na nich trvalé následky nezanechá.

Říkám si, že by si všichni tito specialisté na cokoli, znalci psychologie, údajní pedagogové či básníci, měli své hulvátství vetknout za klobouk. Urážejí jím především občany. S kýmkoli mohu nesouhlasit – ale hulvátství argumenty nejsou. Nebo snad svoboda slova a demokracie spočívají v hulvátství?

A napadají mě dvě věci: Za prvé, jak si může pracovník státní správy (ministerstva kultury) dovolit urážet hlavu státu? Já vím, na ministerstvu kultury se dějí mnohem horší politické věci, než je pár primitivních nadávek (ministr Hermann podporuje úsilí sudetů sdružených v landsmanšaftech o politickou revanši vůči naší republice) – ale pokud úředník nesouhlasí s nejvyšším představitelem státu, dokonce mu hulvátsky nadává, tak na úřednickém místě nemá co dělat; vždyť ani on sám, pokud má drobet cti v těle, by neměl chtít pracovat na stát, kterému prezidentuje tak odporný prezident, že ano. A ještě druhá: Napadá mě spiklenecká teorie − jestlipak si ten Jiří Ovčáček, z nějakých tajných fondů, tyto lidi neplatí? Aby vypouštěli z úst nesmysly a urážky. Odhaduji totiž, že každý takový primitivní osobní útok na Zemana právě jemu přinese navíc tak půl procentního bodu ve volbách. A Ovčáček to má bez práce.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…