Vladimír Pelc: Obyčejný fašismus

25.12.2014 10:06

V podstatě bez zájmu našich médií a zejména politiků proběhla informace z 20. 12. 2014 o militantním vystoupení nového tajemníka ukrajinské bezpečnostní rady Oleksandra Turčynova. Vystoupení bylo stručné, avšak zásadní.

Vladimír Pelc: Obyčejný fašismus
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Oleksandr Turčynov zdůraznil několik maxim současného fašistického vedení Ukrajiny – jak jinak chcete označit politické vedení země, kde jsou oslavováni jako hrdinové bývalí příslušníci SS jednotek, kteří vyvražďovali Poláky, Židy, Rusíny, Rusy, Čechy, Slováky…, země, v níž je za národního hrdinu považován masový vrah, zločinec, nacista, esesák, vůdceUkrajinské povstalecké armády za druhé světové války Stepan Bandera, který se svými nacistickými parťáky vraždil, dokonce i po skončení II. světové války i v tehdejším Československu…

Maximy O. T. jsou:

1. „Bez ohledu na ekonomické problémy musíme vytvořit nejsilnější armádu Evropy. Nemáme jiné východisko.“

Je jednodušší tvořit silnou armádu – zbraně ze svých přebytků dodají Spojené státu či jejich prodloužená ruka Polsko (zaplatí je jejich daňoví poplatníci), organizace armády je na zákon a rozkaz, takže když se někdo bude zpěčovat, půjde do basy nebo před popravčí četu – tedy tvořit armádu je jednodušší, než kultivovat hospodářství, zvyšovat životní úroveň občanů; nic z toho totiž spojenci nedodají, to je příliš drahé a přebytky ve skladech nejsou.

Silná armáda bude mít dva úkoly; především vnitřní, protože bude mocenskou silou namířenou proti vlastnímu obyvatelstvu (současné „vedení“ země se k moci dostalo převratem, nikoli volbami), proti té jeho části, která s fašismem oligarchů nesouhlasí, a zčásti úkol vnější jako údajná obrana před ruským vojenským nebezpečím; tato druhá role však bude spíše propagandistická, změnit v aktivní se může tehdy, kdyby se Ukrajina (pod vedení Spojených států) dopustila další provokace obdobně, jako tomu bylo 17. 7. 2014, kdy nad východní Ukrajinou sestřelila civilní letadlo Boeing 777 Malaysia Airlines (všech 298 lidí zahynulo), a kdyby na základě této provokace se druhá studená válka změnila v lokální vojenský konflikt či horkou světovou válku třetí.

2.„… Nemáme jiné východisko.“

Východisko by bylo – ale to je příliš pracné a zdlouhavé. Jednodušší je militarizovat společnost. Jednodušší je, když bude Ukrajina vojenským geopolitickým výsadkem USA ve východní části Evropy, zaměřeným proti Rusku.

3. „Bez ohledu na ekonomické problémy …“

Ekonomickými problémy budou trpět běžní občané Ukrajiny, nikoli hospodářští a političtí oligarchové. A o občany se nynější ukrajinský režim nestará a starat nebude, potřebuje naopak aby občané měli především hospodářské problémy – o to méně času budou mít na aktivní starost o politiku.

4. „Neobejdeme se bez nové mobilizace, kterou provedeme v několika etapách... Touto mobilizací obnovíme mocnou stotisícovou zálohu. Ukrajina potřebuje zásadní přezbrojení. Špatná výzbroj byla příčinou velkých ztrát.“

Příčinou ztrát lidských, teritoriálních, politických, morální ad. bylo především to, že příslušníci ukrajinské armády vědí, že bojují pouze za zájmy oligarchů. Nikoli za zájmy své. Naopak členové obou nových východních republik, Luhanské lidové republiky (LLR) a Doněcké lidové republiky (DLR), bojují za sebe, své rodiny, své děti. Za kyjevskou fašistickou vládu bojují s nasazením pouze žoldnéři placení oligarchy.

5. „Naše válka skončí pouze tehdy, až bude osvobozeno celé území Ukrajiny, včetně Krymské autonomní republiky.“

Začlenění Krymu do Ruska je konečnou geopolitickou skutečností. Rusko jejím začleněním do svého území chránilo své zájmy, protože poté, co byla zbořena berlínská zeď, USA a NATO ji posouvají stále dále na východ. Rusko postupovalo ve shodě s vůlí obyvatel Krymu a ochránilo je před následky fašistického převratu v Kyjevě. A pokud bude nynější kyjevská moc útočit na LLR a DLR, ztratí je nadobro.

6. „Je nutné dovést do konce ohlášené procesy − očistit informační prostor Ukrajiny od informačních provokatérů. A to není jen propagandistický kanál Ruska. Je mnoho ukrajinských masmédií, která se nacházejí pod kontrolou Ruska a pracují proti vlastní zemi. Tento problém je nutné řešit. Ve státě, který vede válku, musí být vše zaměřeno na podporu země a ne na její oslabeni. Každý provokatér, hospodářský nebo informační, musí být nalezen.“

Svobodné slovo, svobodný veřejný informační prostor, různost názorů a zejména názorů kritických – to vše je pro fašistický režim nebezpečné. Proto vše to současná fašistická moc Ukrajiny musí zlikvidovat.

Maximy Oleksandra Turčynova jsou jasným politickým programem současného ukrajinského vedení na pár let dopředu. Pokud tento režim vydrží.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…