Vladimír Pelc: Submisivní škemral, ODS a ohrožení demokracie

25.11.2017 15:27

Obvodní soud pro Prahu 1 v případu zneužití Vojenského zpravodajství vynesl rozsudky nad Janou Nečasovou (Nagyovou) a bývalými šéfy Vojenského zpravodajství Ondrejem Páleníkem, Milanem Kovandou a pracovníkem Janem Pohůnkem.

Vladimír Pelc: Submisivní škemral, ODS a ohrožení demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová s manželem

Za zneužití Vojenského zpravodajství uložil soud Janě Nečasové (dříve Nagyová, šéfka kabinetu někdejšího premiéra Petra Nečase) dvouletý podmíněný trest a také pětiletý zákaz činnosti ve vedoucích funkcích státní správy. Obžalovaní někdejší zpravodajci rovněž dostali podmínky − bývalý šéf zpravodajství Milan Kovanda a zpravodajec Jan Pohůnek 20 měsíců, Kovandův předchůdce Ondrej Páleník 18 měsíců. Soud jim také na pět let zakázal působit ve zpravodajských službách a bezpečnostních sborech. Rozhodnutí není pravomocné.

Soudkyně Pavla Hájková mj. zdůraznila, že Jana Nečasová (dříve Nagyová) měla obrovský, nezdravý vliv nejen na osobní život, ale i na práci bývalého premiéra. Motivem Nečasové k zosnování zneužití Vojenského zpravodajství byla hluboká nenávist k premiérově tehdejší ženě Radce, kterou nechala tajnou službou sledovat. Obžalovaná Radku Nečasovou častovala těmi nejsprostšími nadávkami ... Snahou bylo prokázat její údajnou nevěru ve světle toho, co obžalované řekla její kartářka. A Petr Nečas podle soudu při svých výpovědích lhal: Výpověď Nečase, který soudnímu senátu tvrdil, že zpravodajce požádal o sledování své rodiny sám, soudkyně Pavla Hájková výslovně označila za nepravdivou. Motivací, proč se svědek Nečas rozhodl i přes zákonné poučení o možných následcích křivé výpovědi vypovídat nepravdu, je snaha prospět obžalované Nečasové, konstatovala Hájková. Upozornila, že Nečas byl vůči své současné manželce ve výrazně submisivním postavení. Komandovala ho, nadávala mu. On se jí omlouval a škemral, připomněla zachycené telefonní odposlechy. Proto se rozhodl vypovídat u soudu úmyslně nepravdivě i za cenu, že může být stíhán za křivou výpověď. Petr Nečas se tak dopustil, podle dokazování před soudem, křivé výpovědi. Zneužila svou bezbřehou moc, které se jí v té době dostávalo kvůli mileneckému vztahu s premiérem České republiky. Obžalované zpravodajce podle soudu motivovala k účasti na trestné činnosti vzájemná a nezdravá loajalita − Milan Kovanda a jeho předchůdce v čele Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník jsou dlouholetí přátelé. Nečasová se také Páleníka snažila prosadit do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu. Nečas jí ale sdělil, že to zařídit nedokáže. Rozzuřilo ji to. Na negativní zprávu reagovala až hystericky, připomněla soudkyně odposlech.

Na fotografii jsem viděl první manželku p. Nečase Radku Nečasovou; ta je oproti jeho druhé manželce krasavice. Kam ten Nečas oči dal? Co oči, rozum. Skončil mu v kalhotách. Ale to není tak důležité, to je jeho osobní sexuální problém. Podstatnější je politický rozsah zneužití Vojenského zpravodajství: Petr Nečas byl jako předseda vlády vrcholným ústavním činitelem, který takové zneužití umožnil a podporoval; Petr Nečas byl členem Občanské demokratické strany (ODS), která tak opět prokázala, že je stranou extremistickou. Extremistickou stranou je taková strana, která porušuje zákony tohoto státu – vzpomeňme jen na sponzory této strany s exotickými jmény Lájos Bács z Budapešti, dr. Rádžív M. Sinha z Mauritia a neexotického Pepu z Hongkongu z roku 2012 a její další majetkové aféry; jak to, že vrcholní politici ODS, tehdy členové vlády premiéra Nečase, dovolili takové porušování zákonů? Protože je jim vlastní! Takto je ohrožována v naší zemi demokracie.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…