Vladimír Ustyanovič: Kandidát Petr Pavel, pravděpodobně šokován sám sebou, šokuje své příznivce i odpůrce

11.01.2023 6:38 | Komentář

V televizi Prima News 9.1. prezidentský kandidát Petr Pavel prohlásil ,,Z mého laického pohledu měl být Andrej Babiš odsouzen." A z mého nelaického a lidského pohledu mne jímá děs a hrůza, že by tento člověk zastával nejvyšší ústavní funkci.

Vladimír Ustyanovič: Kandidát Petr Pavel, pravděpodobně šokován sám sebou, šokuje své příznivce i odpůrce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Můžeme si tento výrok vyložit, že tento jedinec bude mít vizi, a tuto vizi, která může být úplně zcestná, bude silou svého úřadu prosazovat. Takto justice a orgány soudní moci fungovaly v 50. letech. Ideologický náboj byl tou nejstrašnější zbraní, která zlikvidovala životy tisícům lidí bez práva na spravedlivý proces. Jenom velice stručně připomenu prokurátora Urválka. Tento neslavně známý prokurátor se účastnil politických procesů s Miladou Horákovou a Rudolfem Slánským. Tyto procesy skončily vynesením rozsudku trestu smrti. Mohu už jenom spekulovat, že tak velká touha po moci u Petra Pavla mu už pravděpodobně eliminovala racionální uvažování, nebo mu jeho poradci zapomněli říct, co může a nesmí říkat. Bohužel, obojí je špatná varianta. Když se někdo třepe na funkci jako hladový pes na kost, tak je to většinou v nepořádku. Vnímáme-li prezidenta jako mediátora, tak by se občané této země měli mít na pozoru a přesně sledovat, co prohlašuje tento myšlenkový klon prokurátora Josefa Urválka.

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí

Nemusí být můj oblíbenec expremiér Babiš, ale výroky Petra Pavla mohou působit na podprahové vnímání občanů, zejména těch, kteří nezažili metody jedné strany a jedné vlády. Hodnoty generála Petra Pavla můžeme přirovnat k hodnotám prvního dělnického prezidenta Antonína Zápotockého, který den předem vyhlásil, že žádná měnová reforma nebude, a druhý den se měnová reforma proměnila ve skutečnost. Proto také mohu zodpovědně říct, že Petr Pavel je lhář. Rád bych uvedl příklad, kdy jsme byli na několika fotografiích s recesistickou skupinou přátel spolu s Petrem Pavlem, kdy účastníci této akce měli na sobě trička s podobiznou prezidenta Putina. Jenom pro doplnění, tyto fotografie vznikly přibližně před deseti lety. Prohlásil, že je to fotomontáž, a já prohlašuji, že na dvou fotkách jsem byl osobně včetně několika mých přátel, jejichž kontaktní údaje jsou k dispozici.

Nedovedu si představit, že by nejvyšší státní funkci, což je prezident republiky, zastával člověk, který dehonestuje osoby, které již zvítězily v řádných volbách, například maďarský premiér Viktor Orbán a rovněž expremiér Andrej Babiš. Jeho strana má v poslanecké sněmovně největší zastoupení. Já za svoji osobu bych byl vděčný, kdyby naším prezidentem byl zkušený politik s mezinárodním věhlasem, kterým je Andrej Babiš. Přímo mi vadí, aby v této funkci naši republiku zastupoval nebo zastupovala beznázorová loutka s deficitem vzděláni a politických zkušeností. Je nemožné, aby v této funkci byl člověk, který činí veřejná prohlášení na adresu soudu. Toto je ryzí aktivismus a domnívám se, že Petr Pavel v případě, že se mu nebude něco líbit, tak svolá organizaci Milion chvilek na Letnou. Je k zamyšlení, že by Pavlovi slušela více funkce šéfa Milionu chvilek, v které by mohl rozvíjet své aktivistické názory. Možná by se ani neztrapňoval svými mediálními vystoupeními a nějaké přilepšení k důchodu by mohlo třeba kápnout z přátelské americké ambasády, to je samozřejmě pouze moje spekulace.

Vážím si činnosti naší justice, zejména soudců, jako je JUDr. Jan Šott. Včera byl po nechutných soudních tahanicích zproštěn obžaloby expremiér Andrej Babiš a paní Jana Nagyová. Soudce JUDr. Jan Šott excelentně zdůvodnil podstatu svého rozhodnutí a mimo jiné doporučil státnímu zástupci, aby vzal v potaz indicie, které napovídají, že některý z lékařů politiků a možná i dalších, že se dopustili trestných činů. Soudce JUDr. Jana Šotta si můžeme pamatovat z kauzy bývalého ministra dopravy Víta Bárty a i tentokrát mohu konstatovat, samozřejmě jako laik, že důstojně reprezentoval naši justici.

Závěr. Paní Pavlová ve flanelové košili prohlásila, že věří, že její manžel vyhraje hned v prvním kole. Já zase věřím, že jim zůstanou pouze ty flanelové košile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…