Vlastimil Balín: Kauza studium za peníze daňových poplatníků, díl III.

01.04.2014 20:09

Tak vám nevím paní Müllerová, mám zabít to prase nebo řezníka?

Vlastimil Balín: Kauza studium za peníze daňových poplatníků, díl III.
Foto: archiv V. Balína
Popisek: Exsenátor Vlastimil Balín a jednatel hnutí Občané městu, město občanům

Tak kauza studium primátora statutárního města Mostu a poslance za ANO v dresu Severočeši.cz PČR V. Vozky a tajemnice mosteckého magistrátu J. Boudové za peníze daňových poplatníků má pokračování. Jeden můj bývalý spolupracovník a snad i kamarád měl takové motto - když se šlápne do lejna, nemůže se roztírat, protože pak ještě více smrdí. Tak nějak mi připadají reakce většiny politiků i "nepolitiků", resp. rádoby politiků, kteří jsou na toto téma dotazováni naivními novináři, kteří si myslí, že se něco nového a podstatného dozvědí. Zatím se mají šanci dozvědět jen to, že politická scéna je tragicky zdevastována, bez špetky sebereflexe a alespoň minima politické kultury, standardní lidské slušnosti.

Převažují opatrná slova - nevěděli jsme, asi konali v dobré víře, za vše může tajemnice, měli by asi peníze vrátit, chtěli se vzdělat a lépe na své funkce připravit a to je přeci v pořádku... Nikde ani slovo k selhání kontrolních mechanismů, osobní sebreflexe a dokonce hluboké neznalosti zákonů či režimu výkonu samosprávy a přenesené působnosti. Prostě - vždyť jsme dostali nadpoloviční většinu, vládneme zde my a co chceme a děláme, to uděláme a tak je to správné, tak to má být...

Docela dojemné bylo rádoby ostré vyjádření místopředsedkyně KSČM a poslankyně PČR M. Vostré, která hlasitě požaduje vrácení peněz a odstoupení primátora z funkce. Tato dáma neví, že její kolegové mají v rukou kontrolní nástroj KV ZmM a dokonce pro tuto činnost uvolněného předsedu placeného rovněž z daní nás občanů Mostu. Nehledě na to, že nejvíce křičí vždy ti s máslem na hlavě. Paní místopředsedkyně nebude určitě hlásat do světa, jak studovala ona, za čí peníze a jak psala a z jakých zdrojů doslova opsala svou diplomovou práci. Oni totiž soudruzi v ul. Javorové 525 v Mostě a v ul. Politických 9 sledují tyto stránky a nemohou dovolit, aby kritiku vyslovoval jen nějaký Balín, ten odpadlík, musí sami přispět. Jenže, a to je moje motto - na kritiku a vyslovování soudů musí mít člověk tzv. morální právo a to žel u většiny lidí vyjadřujících se kriticky na adresu této kauzy a jejích dvou protagonistů prostě absentuje, není. O perlách F. Ryby snad jen, abyste si jeho odpovědi dobře a pozorně přečetli - o kauze se dozvěděl, až když kauza vznikla, nejde o selhání sdružení, ale osobní pochybení, ale musejí vyvodit závěry, aby sdružení příště nepochybilo..., tak vám nevím paní Müllerová, mám zabít to prase nebo řezníka?

Takže to však vypadá tak, že možná budou peníze vráceny, primátor bude primátorem a poslancem dále. Že došlo k flagrantnímu pochybení ukazující na vadu charakteru politika? Tak tady se nic vracet nebude, život půjde dál a fiškusové, údajně oblíbení a občany města milovaní budou týt dále na úkor nás občanů města Mostu. Tak snad fakt hezký den....

Vlastimil Balín, ex zastupitel, ex senátor a echt komentátor nejen mosteckého dění

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…