Zbyněk Prousek: Kde chybí argumenty, tam nastupují urážky

20.03.2020 18:24

V době boje s "koronou" se vyjadřovat tak, jako předvedl senátor Šilar, ve mně vzbuzuje potřebu reakce.

Zbyněk Prousek: Kde chybí argumenty, tam nastupují urážky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soukromý detektiv Zbyněk Prousek

Jsem všeobecně známý jako lovec podvodníků – tzv. Šmejdů, a také občan, který sdílí aktivní ochranu a podporu základních lidských práv a svobod a politika tak není moji prioritou.

Dnes mi ale jeden známý řekl: „Když pořád honíš ty šmejdy, tak koukni na Novinky, jak se tam nějaký „pan“ senátor opírá do Babiše“ – to uvidíš sám! Optal jsem se: „A jaký senátor?“ Známý mi odpověděl: „Nevím-nikdy jsem o něm neslyšel, asi zas nějaká naočkovaná myš“.

Tak jsem otevřel web Novinky.cz a záhy opravdu našel zprávu-článek o tom, jak jakýsi předseda senátorů KDU-ČSL Petr Šilar označil premiéra, Ing. Andreje Babiše za psychopata, jehož sebestřednost potlačuje fakta podobně, jako to činila ideologie komunistické nadvlády v Česku před rokem 1989.

Do politiky se příliš neangažuji, ale toto není žádná politika, ale lidský hnus.

Když není argument, nastupuje manipulace nebo propaganda typu: Babiš, Putin, Čína …atp., nebo omleté „Čapí hnízdo“- jako by v naší malé zemičce nebylo mezi lidmi jiných, a při tom skutečných problémů, které lidi trápí. Ale ono je snazší blafat, než makat.

I když pominu jakoukoliv veřejnou diskuzi nad smysluplností a potřebností takové honosné instituce jako je hrdinný SENÁT, a pominu i moderní hysterii, ve které, kdo není proti Babišovi – ten není takříkajíc „IN“, pak se musím zamyslet nad pojmem „politická kultura“.

Kam jsme to s tou morálkou po roce 1990 tedy vlastně došli, když senátor a ještě k tomu veřejně označuje premiéra České republiky za psychopata !? To je tedy ta „demoška“ ?! To je tedy respekt oněch „svobodných voleb“?! Nebo takové pojmy platí jen někdy, někde, nebo jak se komu hodí?! Nebo se jen bezvýznamný, a optikou zásluhovosti pro lidi pro mě dosud neznámý neoholený tlouštík potřeboval zviditelnit? Nebo snad měl někým „nařízeno“ předsedu vlády označit tak, jak píší Novinky.cz? Pokud má senátor ŠILAR v kapse znalecký posudek, pak je frajer.

Pokud ale takový posudek nemá, přivítal bych jako občan od pana senátora ŠILARA omluvu 29,64 % voličům hnutí ANO*. Současně pana ŠILARA prosím, aby když už jako „senátor“ nerespektuje zásady základní lidské korektnosti, ba ani Slib senátora, aby veřejně sdělil, co on jako senátor za éru svého mandátu učinil dobrého pro lidi.

V Čechách je obvyklé, že tam kde chybí argumenty, tam nastupují urážky.

Ovšem za plat senátora je to trochu málo, a také hodně hořké sousto pro normálního člověka v každodenním shonu a maratonu za zajištěním základních potřeb ať už sebe samého či rodiny a blízkých.

V kontextu výše zmíněného, a k tomu v době, kdy lidstvo svírá zákeřný virus bych od funkce SENÁTOR proto očekával rozhodně více, než co předvedl Petr Šilar. Naštěstí existuje lék na můj problém s vulgárně-populistickým projevem ve starém moudrém rčení:

Blahoslaven buď, kdo chudý jest na duchu, neboť neví, co činí a jeho jest království nebeské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …