Bayerová (KSČM): Ještě k možnému zákazu komunistů

19.03.2012 7:40

Nedávno jsem byla svojí komunistickou stranou vyslaná do pořadu „Tah dámou“ na téma zákazu KSČM. Do pořadu chtěla ČT 1 pouze ženu a žádná z poslankyň nebyla k dispozici, nebo tam prostě nechtěla jít. Nevěděla jsem nic víc, než, že to bude asi hodinu předtočený pořad, beseda s třemi ženami političkami, která nemá být nijak konfrontační, ale máme se vyjádřit k danému problému, tak, jak bude paní Voldánová klást otázky.

Bayerová (KSČM): Ještě k možnému zákazu komunistů
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Tentokrát se vám chci svěřit s jednou mojí vlastností, která mne přivádí vždy a znovu do problémů. Je to moje víra (možná v dnešní době až naivní), když nikomu neublížím, neublíží mi ani druhá strana. Stále jsem se zastávala médií a tvrdila jsem, že přece nemohou uveřejňovat nepravdu. Přitom jsem již mnohokrát narazila. Po příjemné debatě či krátkém rozhovoru s novináři či redaktory, jsem se druhý den dočetla, či v televizi viděla na vlastní oči sestřih, který bez autorizace média uveřejní a já se jen divím, co jsem řekla.

Ale pořád jsem nějak nepoučitelná, podlehnu přátelské atmosféře a pak se divím (nebo žasnu? – jak je to s tím laikem a odborníkem?)

Nedávno jsem byla svojí komunistickou stranou vyslaná do pořadu „Tah dámou“ na téma zákazu KSČM. Do pořadu chtěla ČT 1 pouze ženu a žádná z poslankyň nebyla k dispozici, nebo tam prostě nechtěla jít. Nevěděla jsem nic víc, než, že to bude asi hodinu předtočený pořad, beseda s třemi ženami političkami, která nemá být nijak konfrontační, ale máme se vyjádřit k danému problému, tak, jak bude paní Voldánová klást otázky. Nemohu si stěžovat, atmosféra byla opravdu diskusní, ale ne útočná. V půlhodinovém sestřihu (bez autorizace) jsem pak zírala, co „sestřihli“ a co tam nechali. Jistě chápete, že z kontextu vynechané věty a stačí i slova, častou posunou obsah jinam.

Minulé pondělí se mi stalo něco podobného. Opět jsem věřila v profesionalitu redaktora a moderátora besedy mezi panem Karlem Fialou a mnou ve velice příjemném prostředí „U Kaplana“.

Pan redaktor nám oběma dal dopředu otázky, na které jsme měli odpovídat, přišlo pár zájemců, jak příznivců pana Fialy tak mých, a také neutrální posluchači. Přes dvě hodiny jsme si při praskání opravdového ohně v kamnech a příjemné atmosféře bez nějakých invektiv povídali. Měla jsem z celé besedy dobrý pocit, protože jsme se s panem Karlem Fialou shodli na mnoha věcech, ale hlavně na tom, že nám záleží na životě ve Znojmě, které máme oba rádi.

Přes dvě hodiny povídání a názorů i hostů a pan redaktor si nepořídil audio záznam, zapisovat si rovněž nestačil. A tedy pouze na základě jeho paměti vznikl článek s velkým titulkem: „Bayerová by starostkou Znojma byla ráda. „ V závěru jsme odpovídali na otázku, koho bychom si představovali na postu prezidenta a starosty Znojma. Pan Fiala řekl dvě jména: Havel, Kacetl. Já jsem jmenovala Remka a řekla jsem, že současného starostu si dovedu představit i v dalším období. V článku však bylo napsáno, že jsem označila sebe. Pan redaktor sice doznal, že se choval neprofesionálně, měl pořídit záznam a hlavně měl dát článek k autorizaci oběma účastníkům. Nic z toho se nestalo. Takže z příjemného pocitu porozumění mám v sobě pouze hořkost a podezření, že vše je účelové.

Vážení čtenáři, posuďte sami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

RNDr. Marta Bayerová

  • BPP
  • Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…