Beneš (KSČM): Ne exekuční dražbě družstevních podílů

21.03.2012 20:04

Vyjádření stínového ministra KSČM pro resort místního rozvoje Františka Beneše k záměru exekučních dražeb na družstevní byty a podíly.

Beneš (KSČM): Ne exekuční dražbě družstevních podílů
Foto: kscm.cz
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort místního rozvoje František Beneš

Podle nedávného vyjádření náměstka ministra spravedlnosti Františka Korbela se prý věřitelé i dlužníci shodli na tom, že součástí exekuce by měl být i družstevní podíl s právem nájmu družstevního bytu, který by se prodával v dražbě. Tedy pokud by byla uvalena exekuce na majetek dlužníka, který je nájemcem družstevního bytu.
 
Komu a co asi dluží bytové družstvo, že se má stát objektem exekuce? Někomu nejspíš zkrátka vadí, že bytové družstvo vůbec existuje, že nechce zemřít. Něco tak děsivého může napadnout jen absolutní ignoranty práva, tedy nejspíš i naše dnešní „správce“. Jde o další z nestoudných útoků na bytové družstevnictví. Vzpomeňte jen na přímusy (vnucené termíny) do zákona o vlastnictví bytů, kde bylo nařízeno, že družstva musí převést byty do vlastnictví během pár měsíců. Kde je rovnost vlastnických forem, zaručená ústavou?
 
Ministr financí se rázně ohrazuje proti Holešovské výzvě, protože prý útočí na demokratický režim a u nás nastolený systém. A co jiného je tento zvrácený záměr? Ne, všechno je obráceně, my musíme bránit demokracii a spravedlnost proti současné vládě. Lidé si přeci nezaslouží takové ataky, byť může jít o další zkušební balónek, protože ona novela exekučního řádu (sněmovní tisk č. 537) není doposud projednána ani v Ústavně právním výboru Poslanecké sněmovny. Pokud jde jen o další zkoušku, kolik toho ještě uneseme, pak říkám hodně nahlas, už moc ne!

František Beneš, stínový ministr KSČM pro resort místního rozvoje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…