Dernerová (S.cz): Záležitost kolem ostravských kalů je skutečně alarmující

19.03.2012 21:39

Co mi na ní nejvíce vadí, je povolení vydané odborem životního prostředí ústeckého krajského úřadu. Takový postup – v rozporu se zájmy obyvatel Ústeckého kraje – je pro mě absolutně nepochopitelný.

Dernerová (S.cz): Záležitost kolem ostravských kalů je skutečně alarmující
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Považuji jej za hrubou chybu. Rada kraje se nemůže schovávat a tvrdit, že došlo k takzvané „nepodstatné změně“ v rámci integrovaného povolení v činnostech skládky Celio a čížkovické cementárny a že to udělali pracovníci odboru životního prostředí. Úředník je přece vykonavatelem rozhodnutí – to musel někdo odsouhlasit a přijmout. A už vůbec nepochopím, jak je možné, že čížkovické cementárně byly mnohonásobně zvýšeny imisní limity. Již nyní máme v Zahradě Čech tyto limity daleko vyšší než některé jiné lokality v České republice, včetně lokalit průmyslových.

Jsem v kontaktu s lovosickými aktivisty bojujícími proti spalování Geobalu 4 v Čížkovicích. Jsem připravena s nimi spolupracovat na přípravě razantnějších akcí. Je dobře, že tito aktivisté uspěli na ministerstvu životního prostředí se svojí stížností. Následně ministerstvo nařídilo odboru životního prostředí ústeckého krajského úřadu vyjádřit se ke změně integrovaného povolení. Je třeba být tvrdý vůči těm, kteří nezodpovědně rozhodují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Derner.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

14:07 Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě