Louda (TOP 09): Památkáři v Jablonci nad Nisou selhávají

20.03.2012 4:31

Cílem mé dlouhodobé kritiky je vytvoření motivačních podmínek pro občany a podnikatele, kteří chtějí svým konáním napomoci ke zlepšení obrazu města a tyto lidi chránit před zatuchlou byrokracií. Tedy vytvořit motivační prostor pro obnovu a rozvoj historického centra.

Louda (TOP 09): Památkáři v Jablonci nad Nisou selhávají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Dle mého názoru je trestuhodná nečinnost profesionálních památkářů, kteří dopustili, že objekty dům Šlaráfů u autobusového nádraží a restaurace se sálem na Střelnici, se již dávno nedostali do seznamu chráněných kulturních památek ČR. Tím pádem svou pokryteckou činností umožnili faktickou likvidaci obou těchto objektů, které nyní pravděpodobně čeká demolice, jak se alespoň vyjádřili současní majitelé. Přitom obě stavby mohly být, po jejich rekonstrukcích a opravách do původního stavu, turistické dominanty v našem městě.

Podobně památkáři selhali při rekonstrukci hotelu Praha. Dovolili, aby na místě pódia byla zřízena kotelna! Dovolili zlikvidovat zázemí pro plesovou činnost (nejsou šatny, není výčep, nevyhovuje počet WC, atd.). Dovolím si tvrdit, že byl zpronevěřen buď dotační titul, a nebo vlastní podstata památkářského dohledu při rekonstrukci kdysi nejzajímavějšího objektu v Jablonci nad Nisou.

Na druhé straně pokud někdo koupí totálně zchátralý, stavebně relativně bezvýznamný a vybydlený dům (např. v památkové zóně v Jablonci nad Nisou) a nový majitel jej chce dát do přijatelného, kultivovaného stavu a zachránit jej pro další generace a chce např. totálně shnilá původní dřevěná okna vyměnit za esteticky pěkná a hlavně bezúdržbová plastová okna, tak tam dělají obstrukce. Výměnu nepovolí, případně rozdávají desetitisícové až statisícové pokuty.

Petr Louda, TOP 09
Zastupitel města Jablonec nad Nisou
Člen Komise městské památkové péče Jablonce nad Nisou?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu